x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Sverige

Våre nærmeste naboer søker i stadig større grad etter aktiviteter og opplevelser i ferien. I tillegg er de svært opptatt av miljø og mat. Svenskenes interesse for Norge er stigende og opplevelsene som vi har å tilby ligger helt rett i tiden. Bli med oss i å utnytte potensialet og mulighetene som ligger i det svenske markedet.

NYTT FRA MARKEDET


Tina Nordström og Sanna Nielsen gjorde mer enn å lage god mat i Lofoten.

Tina Nordström og artisten Sanna Nielsen gjorde mer enn å bare lage god mat når de besøkte Lofoten. Foto: August Sandström

”Tina i Fjällen” på tur til norske fjell

Den svenske kokkekjendisen Tina Nordström er kjent for sine matprogram – mange av dem spilt inn langt fra ordinære restaurantkjøkken. I nye episoder av programserien ”Tina i Fjällen” besøker hun blant annet flere steder i Norge – besøk som er godt tilrettelagt av Innovasjon Norges Sverige-kontor.

- Vi har vært i god dialog med produksjonsselskapet OTW og involvert i utarbeidelsen av programmet, gjennom vårt internasjonale presseprojekt. Vi har kjørt et klassisk presseopplegg for OTW, der vi har funnet fram til aktiviteter, kontaktpersoner og overnatting på destinasjonene, sier presseansvarlig Caroline Lundkvist i Innovasjon Norge Sverige.

Treretters med Lofoten. Røros og Svalbard

Lofoten og Svalbard I programmets første episode tok Tina turen til Sanna Nielsen i Lofoten. På vei dit stoppet hun i Røros og besøkte Røros-markedet. I episoden som går på TV4 nå på torsdag, 8. mars, får hun besøk av artisten og sangeren Petter Askergren i Lofoten. Sammen drar de på fjellvandring og surfing. På menyen står, som seg hør og bør i slike omgivelser, skrei.

Etter Lofoten går turen videre til Svalbard, der hun får besøk av den tidligere fotballspilleren Anders Svensson. I episoden som sendes neste torsdag tar de to turen ut i villmarken med hundespann, og til middag får Svensson servert taco laget med reinsdyrfilét og innkokt laks med eggerøre.

Les mer om Tina i Fjällen / TV4


Åndalsnes

Norske fjorder like populært som Toscana

Svenskenes reiselyst og nysgjerrigheten på sitt naboland i vest har økt jevnt de siste årene. I en ny undersøkelse fra et av Sveriges største reisebyråkjeder kommer de norske fjordene høyt opp på svenskenes "bucket list" for 2018 - så det er all grunn til å forvente mange svenske gjester til våre fjorder og fjell også i år.

Det er den svenske reisebyråkjeden Resia som melder om svenskenes økte interesse for Norge som reisemål. De har siden 2006 regelmessig analysert det svenske markedet, svenskenes reisevaner, bookingstatistikk, kombinert med en representativ spørreundersøkelse. Deres undersøkelser viser også at til tross for en viss uro rundt om i verden så fortsetter svenskene å prioritere sine reiser svært høyt og pilene fortsetter å peke oppover. Hele 64 prosent av svenskene sier at de kommer til å reise mer eller like mye i 2018 som tidligere.   

Les hele saken

 

KONTAKT

Kontakt oss

Markedssjef:
Robert Nygårdhs
Robert.Nygardhs@innovationnorway.no

Prosjektleder/bransjeansvarlig:
Sandra Olsson
Sandra.Olsson@innovasjonnorge.no

Prosjektleder – kampanjer: 
Andreas Ørjasæter Solhaug
Andreas.Orjasaeter.Solhaug@innovationnorway.no

Prosjektleder – presse:
Caroline Lundkvist
Caroline.Lundkvist@innovationnorway.no 

FAKTA

RAPPORT