Dønna
3 Kalver - Gode matopplevelser på gårdsrestaurant
Hos 3 Kalver på Dønna får du smakfulle matopplevelser servert i særegen gårdsrestaurant med kortreiste og lokale råvarer.
Når du reiser mellom Dønna og Sandnessjøen eller Herøy er gårdsrestaurant et naturlig pausepunkt, som ligger sentrumsnært på Dønna. Her får du spise godt i sjarmerende lokaler. Kommer du med bobil eller campingvogn har de kanskje tilrettelagt plass for dere ved restauranten. De har også lader for elbil. Ønsker du en liten leilighet å bo i kan du teste ut den særegne leiligheten i fjøsen under gårdskafeen.
Særegen restaurant
3 Kalver gårdsrestaurant holder til i en gammel låve som har stått ubrukt siden 1993. Gårdsrestauranten fremstår nå som en sjarmerende restaurant med en lun og god atmosfære. Her får du servert matretter som er laget etter lokale tradisjoner med produkter fra lokale produsenter fra Dønna og ellers rundt på Helgeland, uten kalv på menyen. Du får også mulighet til å smake deres eget brød bakt i steinoven på tunet.
Overnatting
3 Kalver kan også tilby overnatting. Under gårdsrestauranten ligger en koselig liten leilighet fullt utstyrt. Leiligheten har ett soverom med 2 senger og er basert på selvhushold. Det tilbys også overnatting i Solfjeldbrygga som ligger helt nede ved sjøen. Her kan du nyte morgenkaffen på bryggekanten. Brygga er fullt utstyrt og har 3 soverom med totalt 6 sengeplasser. 3 Kalver har også oppstillingsplasser med strøm for 8 campingvogner og bobiler inkludert tømmestasjon for toalett og gråvann. Du har også tilgang til servicehus med toalett, dusj og kjøkken for selvhushold.
I gårdshuset under restauranten leies ut en særegen leilighet med dobbeltrom (twin-seng) og kjøkken i det som tidligere var de tre kalvene, og mor Dagros` bås.
Historien
Hos 3 Kalver får du ikke servert kalv på menyen, men navnet kommer fra en av kokkens spesielle minner fra familiegården. Da kua Dagros skulle føde var Dag, den gang 10 år gammel, på skolen og da klokka ringte raste han hjem til gården, kjempespent på hva som ventet han. Der, i fjøset, ble han stående forbløffet over synet av Dagros´ trillingkalver. Trillingfødsler er uhyre sjeldent og har en sannsynlighet på 0,1 promille, så det var ikke i Dags villeste drømmer at kua skulle få hele 3 kalver på en gang. Da Dag, sommeren 2010, åpnet gårdsrestauranten, var navnet klart på forhånd, det måtte bli 3 Kalver – men helt uten kalv på menyen.
Særegen restaurant
3 Kalver gårdsrestaurant holder til i en gammel låve som har stått ubrukt siden 1993. Gårdsrestauranten fremstår nå som en sjarmerende restaurant med en lun og god atmosfære. Her får du servert matretter som er laget etter lokale tradisjoner med produkter fra lokale produsenter fra Dønna og ellers rundt på Helgeland, uten kalv på menyen. Du får også mulighet til å smake deres eget brød bakt i steinoven på tunet.
Overnatting
3 Kalver kan også tilby overnatting. Under gårdsrestauranten ligger en koselig liten leilighet fullt utstyrt. Leiligheten har ett soverom med 2 senger og er basert på selvhushold. Det tilbys også overnatting i Solfjeldbrygga som ligger helt nede ved sjøen. Her kan du nyte morgenkaffen på bryggekanten. Brygga er fullt utstyrt og har 3 soverom med totalt 6 sengeplasser. 3 Kalver har også oppstillingsplasser med strøm for 8 campingvogner og bobiler inkludert tømmestasjon for toalett og gråvann. Du har også tilgang til servicehus med toalett, dusj og kjøkken for selvhushold.
I gårdshuset under restauranten leies ut en særegen leilighet med dobbeltrom (twin-seng) og kjøkken i det som tidligere var de tre kalvene, og mor Dagros` bås.
Historien
Hos 3 Kalver får du ikke servert kalv på menyen, men navnet kommer fra en av kokkens spesielle minner fra familiegården. Da kua Dagros skulle føde var Dag, den gang 10 år gammel, på skolen og da klokka ringte raste han hjem til gården, kjempespent på hva som ventet han. Der, i fjøset, ble han stående forbløffet over synet av Dagros´ trillingkalver. Trillingfødsler er uhyre sjeldent og har en sannsynlighet på 0,1 promille, så det var ikke i Dags villeste drømmer at kua skulle få hele 3 kalver på en gang. Da Dag, sommeren 2010, åpnet gårdsrestauranten, var navnet klart på forhånd, det måtte bli 3 Kalver – men helt uten kalv på menyen.
Kilde: Helgeland Reiseliv as
3 Kalver - Gode matopplevelser på gårdsrestaurant