Sørvågen
87
Bakeriet Å
Unn deg Lofotens beste kanelboller fra gamle bakeriet på Å. Kjenn kanellukten som sprer seg i Å hver eneste sommerdag. I bakeriet fyrer vi med bjørkeved i ovnen fra 1844 for å steke brød, rundstykker og kanelboller. Det smaker som hjemmebakt fordi alt arbeid gjøres etter gamle oppskrifter.
Hver dag hundrevis av folk åpner Bakeriets dør for å smake på vårt nystekt brød. Med lidenskap og nysgjerrighet til baking gjenopplever vi både gamle, tradisjonelle oppskrifter, vi tar opp mat tradisjoner som er gått i glemmeboka, og utforsker nye teknikker og smaker.
Fra mai til september er Bakeriet i full drift. Besøk oss og ta en prat om bakingen, produksjonsteknikker og helsekost.
Du kan nye nystekte brød og god kaffe i en sittekrok i Bakeriet med gamle fjøl på vegger. Vil du unne deg en god kake og en espresso laget av nykvernet kaffe fra Brenneriet Handelsstedet Forvik - da er du velkommen til vår koselig Museums Kafe under Gamlebutikken.
Vi er også åpent før Jul og ved Lofotfiskedager som arrangeres i Fiskeværsmuseum.
Vi tilbyr skreddersydde kurs i baking, og korte kurs i flatbrød baking. Ta kontakt om dette er noe for deg :)
Bygget: Bakeriet ble bygd i 1844 i den typiske Trønder- og Nordlandsstil, med vinduer like under takskjegget. Etter brannen i 1888, ble huset ombygd i empirestil med gavler og et tak av skifer. Bygningen er fredet av Riksantikvaren. Under lofotfisket ble tilreisende fiskearbeidere innkvartert her sammen med tjenestefolket. I første etasje er det et bakeri som er bevart akkurat slik som det var midt i forrige århundre.
Last updated: 08/12/2023
Source: Destination Lofoten
Bakeriet Å