Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Eastern Norway Vestfold og Telemark KVITESEID

Bjaaland Bygderestaurant

  • Vårstaulvegen 1, Kviteseid
  • +47 46963631
  •  /  km From You
Overview

Bjaaland Bygderestaurant ligger i lokalene til gamle Olav Bjaalandsmuseet i Morgedal. Fokuset er lokal- og økologisk mat, og all maten lages fra bunnen av.

Bjaaland Bygderestaurant er en intim og trivelig restaurant som serverer mat i Norgesklasse basert på sesong og lokale råvarer der det er mulig. Restauranten finner du i lokalene til gamle Olav Bjaalandsmuseet i Morgedal. Navnet til restauranten ble valgt for å hedre Olav Olavson Bjaaland, sydpolfarer og skipioner fra Morgedal. Samlingen fra det gamle museet, kan du se på Norsk Skieventyr i samme bygd.

Vertskapet på Bjaaland Bygderestaurant  
Bygderestauranten drives av Hellene og Thomas. Hellene kommer fra Tasmania i Australia og Thomas fra Morgedal. Etter mange år sammen på jobb og reise rundt i store deler av verden, flyttet de i 2016 til Morgedal, sammen med de to barna sine. Hellene er kokk og Thomas er flink med vin, og resultatet ble at de etter hvert åpnet Bjaaland Bygderestaurant.

Maten lages av lokale råvarer
Når du spiser på Bjaaland Bygderestaurant får du mat som er laget fra bunnen av. Vertskapet er veldig opptatt av å bruke lokale og økologiske råvarer i maten de lager, der det er mulig, i tillegg til råvarer og drikke fra andre som har kjærlighet for det de produserer. Fokuset er på økologiske og naturvennlige produsenter.

Restauranten er kåret til Norges beste restaurant av 157 restauranter på Dinnerbooking.no , basert på gjestetilbakemeldinger på dinnerbooking med 5,9 av 6 stjerner.

Forskjellige dager, forskjellige matopplevelser
Fredag kveld byr vertskapet på enkle retter som er ment for å dele med familie og gode venner i en slags mat- og vinbar. Lørdager får du servert er 6-retters middag, uten at de tar seg selv for høytidelig.

Fredager og lørdager i partallsuker
Fredager i partallsuker får du et utvalg av små retter og snacks. Du får maten servert til bordet og alt deles på.
Lørdager i partallsuker kan du få lov til å utfolde deg litt, ta sjansen på å smake noe nytt. Maten kommer på bordet i flere omganger som en smaksmeny med flere retter.

Bygderestauranten har plass til 35 personer, så det lønner seg å bestille bord.
OBS! Bordbestilling er nødvendig på lørdager.

Åpningstider
Restauranten er åpen hele året Fredag kveld (tapas) og Lørdag kveld (6-retters).
Om sommeren har restauranten åpent hver uke: Torsdag kveld (tapas), fredag kveld (tapas) og lørdag kveld (6-retter).
Se bookingkalender på nettsiden for ledige bord.

Selskap eller møter
​Har du noe du vil feire, har et møte eller noe annet, tar restauranten i mot grupper over 10 personer på bestilling.


  • Last Updated:
  • Source: Telemarkreiser AL
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages