Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Oslofjord Røyken

BRYGGERHUSET PÅ FRØTVED GÅRD

  • Frøtvedtveien 30, Røyken
  • +47 31280790
  •  /  km From You
Overview

Velkommen til Bryggerhuset på Frøtvedt

 

FRØTVEDT GÅRDS HISTORIE

 

Gårdens historie går flere hundre år tilbake. Familien Transet kjøpte den rundt 1950. Kristi og Hans Petter overtok den fra hans foreldre i 1992, og med på kjøpet fulgte melkekuer, jord til gras og korndyrking, samt skog. Melkekuproduksjonen ble avsluttet i 2009 . De to fjøsene er i dag fylt med ammeku, og flokken med stort og smått teller ca. 100 dyr. 

 

I år 2000 bestemte de seg for å starte planlegging av en ny nisje, gårdsturisme, noe som igjen førte til bygging av Bryggerhuset. Bygginga var basert på stor egeninnsats og prosessen tok noe tid. Bryggerhuset på Frøtvedt ble ferdigstilt i 2004, med oppstart samme år. Fra da har de jobbet heltid på gården begge to.

 

Bryggerhuset Frøtvedt gård - Bakeri - Cafe - Servering - Utleie

 

I idylliske omgivelser ligger Bryggerhuset Frøtvedt gård. Her er liten og stor hjertelig velkommen til nybakte brød og kaker, en god kopp kaffe eller kortreist eplejuice. Bryggerhuset og uteområdet ligger på gårdstunet til Kristi og Hans Petter i idylliske omgivelser i Åros. Her senker roen seg og barna kan se kuene som rusler rundt gården. I gårdsbutikken er litt av hvert å kjøpe med seg. 

 

På Førtvedt gård kan du kjøpe ferske bakvarer hver fredag og lørdag - Kl 10:00-15:00

 

Brød

 

Frøtvedtkneip: Grov og fin sammalt hvete, fin sammalt rug og hvetemel.

Frøbrød: Fin sammalt hvete, hvetemel, solsikkekjerner, linfrø og bløtede helkorn.

Havrebrød: Havremel, havregryn, fin og grov sammalt hvetemel, hvetemel og sirup.

Grovbrød: Grov og fin sammalt hvete, havregryn, grov sammalt rug og hvetemel.

Loff: Hvetemel

Dansk rug: Rugflak, linfrø, solsikkekjerner, grov sammalt rug, hvetemel og sirup.

 

Julebakst: Selges i desember. Se eget bestillingskjema her

 

Sirupssnipper

Kransekake

Lefsekling

Flatbrød

Goro

Serinakaker

Berlinerkranser

Kokosmakroner

 

Følgende brød bakes litt mer sporadisk og sesongbasert

 

Nøttebrød: Speltmel, byggmel , fin og grov rug, grov hvete og valnøtter.

Fint rugbrød: Grov sammalt rug og hvetemel

Musli

Surdeig

 

Søtbakst

Scones: Hvetemel, grov sammalt hvete, sitrus, smør, melk, hassel og valnøtt, rosiner

Kanelsnurrer, kanelknuter, boller med og uten rosiner, skolebrød, mandelhorn, solskinnsboller

Sveler

 

Glutenfritt

Vi har for mye melstøv i vårt bakeri slik at det ikke er forsvarlig å bake glutenfritt. Kommer du på besøk har vi frosne, ferdigkjøpte kaker å by på ! Blåbærmuffins, kanelsnurrer og makroner.


Kafémat

 

Påsmurte baguetter med ost og skinke

Husets hjemmebakte rundstykker med forskjellig pålegg

Tomatfoccacia med fyll

Varmt karbonadesmørbrød

 

Julebakst

Julebakst selges i desember. Se siden Julebakst med bestillingsskjema.

 

 

Litt om gårdsdrifta på Frøtvedt

 

På gården bor vi 4 personer samt bestemor i kårboligen ved siden av. Vi er: Bonden Hans Petter, bakeren Kristi og ungdommene Maren og Ola Petter. 

 

Dette er et heltidsdrevet gårdsbruk med ammeku, korn, gras og skogproduksjon. Størrelsen er helt på det jamne med bruk på Hurumhalvøya, ca 120 da dyrket mark og 1000 da skog. Hans Petter leier i tilegg noe jord slik at han produserer korn på ca 400 da. 

 

Ammeku er en storfetype som brukes til oppforing for å få kjøtt. Fantastisk sådan, med intramuskulært fett slik at det blir mørt og saftig. Kua får kalv om våren og den går sammen med mor gjennom sommeren og drikker melk fra henne. Da rusler også storoksen sammen med kuene og han jobber med kalvelaging slik at det blir avkom også neste vår! Mange syntes han er fascinerende stor og han veier nok 1100 - 1200 kg på beina. Dyra som slaktes er i underkant av 1,5 år og slaktevekt er i underkant av 400 kg. Hvert år fødes det ca 40 kalver på Frøtvedt. Rasen heter Charolaise.

 

Kumat/grassballeproduksjon er en betydelig jobb gjennom sommeren og høsten. Det foregår i 3 omganger eller ”slåtter” som vi bønder sier. Kuene våre spiser ca 500 tonn, som er ca 700 ”traktoregg” i løpet av et år. Dette i tilegg til at de går ute gjennom sommeren og spiser av det saftige grønne grasset på rot.

 

På vinteren driver bonden i skogen. Her hogges tømmer for salg samt busker til ved. Vi selger ved i storsekker og bakerovnen i Bryggerhuset skal også ha granved til fyringa for brødsteiking. Kapping og klyving foregår på våren. Hans Petter driver også noe i skogen på høsten med rydding av kratt slik at ”riktig” skog vokser opp samt at det blir mer framkommelig. Ny skog blir også plantet etter vinterens hugst.


  • Last Updated:
  • Source: Akershus Reiselivsråd
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad