Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Search
or search all of Norway
Bergen

Christian von Tangen Fiskebar

  • Sandviksbodene 23–24, Bergen
  • +47 55336999
  •  /  km From You
Overview
Details
Meeting Facilities

Historiske og maritime omgivelser vil sørge for et spesielt og unikt arrangement. von Tangen Fiskebar egner seg godt for mindre og større samlinger.

von Tangen Fiskebar er oppkalt etter Firmaet «Christian von Tangen» som ble grunnlagt i 1827. Han drev nordlandshandel med fisk, sild, tran og rogn i disse Sandviksbodene. I dag bærer disse fremdeles preg av denne virksomhet.


Historiske og maritime omgivelser vil sørge for et meget spesielt og unikt arrangement. von Tangen Fiskebar egner seg godt for mindre og større samlinger.


Standard heldagspakke 09.00 - 16.00:
Pris: 545.- per person (inkludert lokalleie)
Møtelokale med Kaffe, te og isvann
• Pause 1: Frisk frukt og kaffe i restauranten
• 2 retters lunsj i restauranten
• Omvisning i Norges Fiskerimuseum med guide (kr 60.- per pers.)
• Pause 2: Søt Fristelse og Kaffe i restauranten

Standard halvdags-pakke 09.00 - 12.30:
Pris: 545.- per person (inkludert lokalleie)
• Møtelokale med Kaffe, te og isvann
• Pause med frisk frukt
• 1 fristende smørbrød til lunsj i restauranten
• Omvisning i Norges Fiskerimuseum med guide (kr 60.- per pers.)

Kapasitet:
Motorrommet 30 pers / Pakkhuset 90 personer
Kino-oppsett: 90 personer
Klasserom-oppsett: 60 personer


Rabatt på 5 % gis om middagen holdes samme sted, på Lyststedet Bellevue, på Fløien Folkerestaurant eller på Bryggen Tracteursted. 


Utstyr:
• Prosjektor og lerret
• Trådløst internett
• Penn og papir
• Pc eller Mac må tas med selv.
• Lokalet står klart 1 time før arrangementet.


Transport ut til oss:
Du kan ta Beffen båten som går hverdag fra fisketorget i sentrum ut til von Tangen Fiskebar i Sandviksboder.
Du kan også ta alle busser fra sentrum mot Åsane – dem kjører forbi von Tangen Fiskebar - stoppestedet heter Sandvikstorget.
Se www.skyss.no for rutetider og informasjon.

Besøk oss:
Alle er velkommen uansett anledning! Ta med kollega, familie eller vennegjengen – vi samarbeider med Norges Fiskerimuseum som holder til i de samme boder. Vi arrangerer guidet omvisninger uansett antall gjester.

Våre tilbud:
Drikke, lunsj, middag, dagens rett, selskapsmenyer, møte og konferansepakker.

Litt historie:
Allerede i middelalderen var Bergen en viktig havneby med sydende aktivitet. Bryggen, med røtter tilbake til 1100-tallet, var byens havnekvarter. Da hanseatene tok over på Bryggesiden i 1360, etablerte de lokale handelsmennene seg på strandsiden mot klosteret og i Sandviken. Mens selve bryggen lå som en jevn rekke mot kaien, var det vannhoper mellom sjøbodene i Sandviken. Dette var pakkboder for lagring av varer, samtidig som det gjorde det mulig for alle båtene å komme helt inn til bodene. Bryggen hadde en mer sammensatt bebyggelse.

Bergen var på denne tiden en viktig internasjonal havn og stor i nordeuropeisk sammenheng. Denne sjørettede næringsvirksomheten; handel, reperbaner og mølledrift, har siden preget de områdene i Skuteviken og Sandviken. Området betraktes som en viktig historisk havne- og næringsstruktur og må ses i nær sammenheng med verdensarvstedet Bryggen.

Sjøbodene i Sandviken, Skuteviken og de gjenværende reperbanene er de synlige sporene etter tidligere virksomhet. Likeså de bakenforliggende grendene som også har klare paralleller til de vestlandske klyngetun. Historiske kart viser en kontinuerlig og rask utbygging av området fra 1600-tallet.

Fram til i 1950 gikk sjøen helt inn til Sandvikstorget, som var en havn med båter. Bebyggelsesstrukturen har blitt dramatisk endret. Slik det vurderes i dag, besitter likevel også noen av disse anleggene klart arkitektoniske kvaliteter. Bevaring av de fremste blant disse 1900-tallsbygningene vil derfor bidra til synliggjøring av en kontinuerlig utviklingshistorie i et dynamisk urbant område.

Firmaet «Christian von Tangen» ble grunnlagt i 1827 og bærer grunnleggerens navn. Han begynte sin forretning i Bredsgården på Tyskebryggen. Det var vanlig nordlandshandel med fisk, sild, tran og rogn.

Fra 1819 til 1846 var veksten mer enn tredoblet. I 1860 viste likningen at firmaet var det fjerde største foretaket i Bergen sammen med Dampskipsselskapet, regnet ut i fra inntekt. Handelen med Nord Norge var helt klart den viktigste, og på samme måte var Sunnfjord det viktigeste området på Vestlandet.

Med dette presenterer vi Christian von Tange Fiskebar, som ligger ved Norges Fiskerimuseum. Vi serverer smakfulle retter i levende og helt unike omgivelser. Et samspill preget av kultur og mattradisjoner fra gamle dager til våre moderne dagers moderne retter.

Med sine maritime lokaler og utsikt utover havet, kan von Tangen huset tilby:
•    Kafe og Fiskebar for drop in gjester
•    Kurs, konferanse og firmaarrangementer
•    Private arrangementer;  dåp, konfirmasjon og bryllup

Vår kapasitet og fasiliteter :
•    Restauranten von Tangen i 1. etasje: 70 gjester
•    Pakkhuset i 2. etasje: 90 gjester
•    Motorrommet i 1. etasje: 40 gjester – eget selskapslokale
•    Bod 15 i 2. etasje: 40 gjester – eget selskapslokale
•    Uteservering: 50 gjester   
•    Mottakelse / stående arrangement opptil 150 personer. Men ved bruk av flere etasjer kan man være flere enn 150 personer. Ta kontakt for mer informasjon.


  • Last Updated:
  • Source: Bergen Reiselivslag

Taste Norway

Restauranter og kafeer
  • Skjenkebevilgning
Facility Info
  • Reception Capacity 350
  • Mottagelser og middager true
  • Banquet Capacity 225
Green Travel
The Christian von Tangen Fiskebar has obtained certification for their environmental efforts by:
Environmental certification of private and public enterprises, also tourism.
Click to activate
Bergen, Norway
The latitude and longitude
60° 24' 29" N / 5° 19' 17" E
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad