En tidsreise i sjømathistorien
Namdalskysten er en matregion med lange tradisjoner. Disse tar vi med oss inn i ny tid, og vi inviterer deg til en unik tidsreise i sjømathistorien. Dagsturer med båt tirsdager, torsdager og fredager i sommersesongen.
Sted/oppmøte: Kystkultursenteret Norveg
Varighet: ca 4 timer
Værforbehold: Alle påmeldte vil bli kontaktet for avklaringer ved evt. ekstremvær.
Kontakt: 48 88 00 24
Turen starter på Kystmuseet Norveg og fortsetter deretter med båt ut i skjærgården. Opplev et moderne lakseoppdrett og nyt atmosfæren i det historiske fiskeværet Sør-Gjæslingan.
På ca. fire timer får du et innblikk i hvordan havets ressurser i århundrer har skapt vår identitet og fortsatt danner grunnlaget for regionens hovednæringer og Norges nest største eksportnæring.
Den beste plassen å lære om norsk havbruk er ute på merdkanten. Her får du oppleve laksen på nært hold sammen med røkteren. I Sør-Gjæslingan får du høre historien om det gamle fiskeværet samt innta en varm sjømatlunsj bestående av lokale produkter fra Namdalskysten.
Båtturen er en opplevelse i seg selv, der man passerer holmer og skjær.
Avgang med båt fra flytekai ved Kystmuseet Norveg, Rørvik.
Kilde: Kystriksveien Reiseliv
En tidsreise i sjømathistorien