Huset Bistro
Miljøsertifiserte reiseaktører
Miljøsertifisering av private og offentlige foretak, også turisme.
iso.org
Huset Bistro har en spesiell atmosfære, med rik Svalbardhistorie i veggene. Her finner du mange bilder og andre gjenstander fra tiden da kulldrift var hovednæringen i Longyearbyen.
Huset Bistro har en spesiell atmosfære, med rik Svalbardhistorie i veggene. Her finner du mange bilder og andre gjenstander fra tiden da kulldrift var hovednæringen i Longyearbyen. Huset Bistro åpnet 13. oktober 1951, samme dag som innvielsen av hele bygget.
Gruveselskapet Store Norske Spitsbergen Kullkompani startet byggingen av Huset på slutten av 40-tallet. Huset lå sentralt i dalen, mellom de ulike bydelene i Longyearbyen. Det ble derfor kalt "byens hjerte". På Huset kunne folk møtes på nøytral grunn, til tross for det tydelige klasseskillet innen gruvesamfunnet. Det ble etablert som et sted for både gruvearbeidere og tjenestemenn i gruveselskapet. De første årene etter åpningen var Huset et felles forsamlingshus. Gjennom årene fungerte det også som postkontor, sykehus, skole og selvfølgelig dens berømte bistro.
I dag brukes bistroen til den tradisjonelle Lørdagsbiffen, og åpnes ved spesielle arrangementer og samlinger. Et besøk i Huset er et must for alle som kommer til Svalbard, og er like populært blant lokalbefolkningen. Lørdagsbiffen i bistroen har blitt en fast tradisjon for mange!
Åpningstider
Lørdagsbiff: Lørdager kl 12:00 - 17:00
Mail: booking@huset.com
Tlf: +47 79 02 50 02
Web: http://www.huset.com/
Kilde: Svalbard Reiseliv AS
Huset Bistro