115
Lura Turistheim






Lura Turistheim har servert norsk tradisjonsmat siden 1949 – komle, kjøttkaker, fiskegrateng og andre klassikere laget fra bunnen av.
Hver eneste dag siden 1949 har det blitt laget mat fra bunnen av på kjøkkenet på Lura Turistheim. Her serveres skikkelig norsk tradisjonsmat – klar når gjestene er sultne.
Tradisjonsmat – aldri halvfabrikataKjøttkaker med brun saus og poteter, hjemmelaget fiskegrateng og komle med salt kjøtt, pølse og smeltet smør: I en tid der nye matvaner dominerer, har tradisjonelle norske retter nesten forsvunnet fra menyene. Men Lura Turistheim holder fortsatt stand. Gjestene sier det selv: «Heldigvis finnes Lura Turistheim.»
Noen av stamgjestene har spist komle hver torsdag siden 1949 – på samme bord, til samme tid. Andre er helt nye og får servert fiskegrateng med teskje, trygt på fanget til mor eller far. Felles for alle er ønsket om smaken av skikkelig mat laget fra bunnen av, rause porsjoner og rask servering.
Skikkelig mat – det vet Siv alt omSiv begynte i oppvasken på Lura Turistheim som trettenåring i 1979. I dag er hun, sammen med de dyktige kokkene, ansvarlig for at komla fortsatt smaker som den skal hver torsdag. Det er også hun som sørger for at de klassiske smørbrødene fortsatt er populære – og at den tradisjonelle biffgryta, som har stått på menyen siden 70-tallet, fikk toppkarakter under Gladmat i 2019.
Spesielle ønsker og behovLura Turistheim har alle rettigheter i alle restaurantene. Har gjestene allergier eller spesielle behov? Gi beskjed – hvis det lar seg løse, så løser de det.
- Tilpasset bevegelseshemmede
- Hele året
- Lokal mat
Tirsdag: 11:30–19:00
Onsdag: 11:30–19:00
Torsdag: 11:30–19:00
Fredag: 11:30–19:00
Lørdag: 11:30–16:00
Søndag: 11:30–19:00
Kilde: Region Stavanger
Lura Turistheim