566
Lysverket
Michelin restauranten Lysverket tilbyr moderne nordisk mat med fokus på sjømat fra Vestlandet samt sesongbaserte kjøtt og vegetarretter. Holder til i kunstmuseet KODE 4.
Lysverket, som feiret 10-års jubileum i 2023, er en restaurant drevet og eid av kokk Christopher Haatuft, og ble nylig tildelt sin første Michelin-stjerne.
Omtalt i glødende ordlag av både norsk og utenlandsk presse, Lysverket viser frem moderne nordisk matlaging med fokus på sjømat fra Vestlandet - men du finner også et godt utvalg av kjøtt- og sesongbaserte vegetarretter på menyen. Her tilbys en smaksmeny på 10 retter, som kan kombineres med vinpakker, gode alkoholfrie alternativ, eller flasker fra en innholdsrik og spennende vinliste.
Haatuft har sammen med anleggsgartner Svein Boasson startet opp bedriften MatTak, et initiativ med mål om å spre kunnskap om matdyrking og finne løsninger for en framtid med økt nedbør. Ideen er å dyrke mat på byens tak og levere kortreiste råvarer til byens restauranter og innbyggere. Lysverket bruker grønnsaker og andre kortreiste råvarer fra MatTak på deres kjøkken, noe som reduserer restaurantens miljøavtrykk.
I tillegg til restauranten kan det også leies et lukket rom – et Chambre Separée, som tar opp til 20 gjester eller hele restauranten for opptil 80 gjester.
Torsdag - lørdag i perioden 1. juni - 30. september holder Lysverket også åpent for lunsj. Her tilbys en 4-retter fisk- og skalldyrmeny.
mandag:
Stengt
tirsdag:
18:00-23:00
onsdag:
18:00-23:00
torsdag:
18:00-23:00
fredag:
18:00-23:00
lørdag:
18:00-23:00
søndag:
Stengt
Kilde: Visit Bergen
Lysverket