VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fjord Norway Vestland TYSNES

Mandelhuset

  • Hegglandsvegen 4, Tysnes
  • +47 53432100
  •  /  km From You
Overview

Som ei kvit perla, heilt i sjøkanten på Tysnes kun ein time frå Bergen, ligger Mandelhuset, ein lun og koselig restaurant der kjøkenet bruker lokale råvarer til å glede alle gjestane som kjem.

Mandelhuset er ein restaurant tufta på kystkulturen frå Tysnes. Namnet fekk restauranten frå paret, Arnesen, som starta restauranten I 1994. Namnet var så godt festa i lokalsamfunnet at dei nye eigarane som overtok i 2005 valgte å beholde det. Restauranten blir kjærlig omtalt som «mandelen” av lokalbefolkningen. Ein varm atmosfære, ekte, god mat og gode opplevingar er det som er mest viktig på Mandelhuset.

Kjøkenet sin spesialitet er gode retter med ekte smakar, laga utan snarvegar. Maten skal vera god, mettande og laga av lokale, ferske ingredienser. Fisken og skalldyra våre får me rett på kaien frå lokale fiskarar. Poteter og storfe kjem frå nabogarden, Garden på Dalland, frukt og epler blir plukka rundt i distriktet. Når me nyttar så gode råvarer, er det viktig at alt blir tatt godt vare på og utnytta til sitt fulle.

Enkelhet er viktig, gjestane skal alltid veta kva som er på tallerkenen, smaker skal bli fremhevd og bli satt pris på. Fra sauser til puré, brød til kaker, konfekt til is, alt lages på Mandelhuset’s eige kjøken. Me ønskjer å servere ekte, velsmakende retter med, naturlige smaker. Den beste måten å gjera det på, er å lage alt selv.

Det vetle, kvite huset ved sjøden er meir enn kun ein restaurant som er kjent for sine rettar og søte godbiter. Det er også en båt til leie, to selskapslokaler og ein stor uteservering på brygga, som alle ofte blir brukt til spesielle anledninger og arrangementer. Kvart år vert det holdt konserter med nokre av Norges mest berømte artistar på Mandelhuset, som lokkar både lokale og besøkende til å tilbringe kvelden nær sjøden. Om vinteren er det fleire forestillinger på kulturscenen, som mange velgar å kombinera med eit deilig måltid før festlighetene startar.

Priser:
Forretter frå 120,-
Hovudretter frå 320,-
Desserter: Frå 100,-

Opningstider

SUMARTID 1. juni - 15. august
Kjøken:
Kvardagar 12:00 - 21:00
Laurdag, sundag: 11:00 - 21:00

Bar:
Fredag: til 02:00
Laurdag: til 02:00

(stengd måndagen etter Tysnesfest)

VINTERTID 15. august - 1. juni

Kjøken:

Torsdag: 13:00 - 19:00
Fredag: 13:00 - 21:00
Laurdag: 13:00 - 21:00
Sundag: 13:00 - 19:00

Bar:

Fredag: Stengt
Laurdag: til 02:00

Bord kan bestilles her

 


  • Last Updated:
  • Source: Visit Bergen

Opening hours

17. jan. 2021 – 31. des. 2021
sø. 13:00–19:00
to. 13:00–20:00
fr. lø. 13:00–21:00
See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages