Skjåk
Skjåkmat | Mat frå Skjåk
Skeimoplassen 8, Skjåk, Skjåk
BookCabins with shower and WC
Caravan sites
Conference facilities
Family friendly
Restaurant/cafe
Sanitary facilities
Serviced
All Year
Guide dogs are welcome
Bike route/tour
Culture path
Fishing license required
Fly fishing
Fly-fishing
Forest hiking
Freshwater fishing
Freshwater fishing
Gorge hiking
Hiking
Hunting and Fishing
Mushroom picking
Nature trail
Rafting
River bathing
River fishing
River fishing
Rod fishing
Family friendly
Parking
Wifi
Breakfast
Fully licenced
Local dishes
Local food
Norwegian cuisine
Family friendly
Go-karting
Paintball
Fakta
Årstid: Hele året
Skjåkmat er ein lokalmatprodusent i fjellbygda Skjåk, som produserer eit rikt utval av kvalitetsmat under merkevara "Mat frå Skjåk".
Skjåkmat produserer eit rikt utval av kvalitetsmat under merkevara "Mat frå Skjåk". Dei har vunne ei rekke prisar og er godt kjende for sin heimelaga spekemat.
Skjåkmat er dreve som ei familiebedrift av Sissel og Per Ivar Brenna, som òg driv Skjåk turistheim og Skeid kro. Produkta deira blir selde under varemerket «Mat frå Skjåk». Alt er laga etter gamle oppskrifter, tilpassa nye og meir moderne produksjonsmetoder, samtidig som dei tek vare på dei handtverksmessige tradisjonane.
Fjellbygda Skjåk ligg lengst vest i Ottadalen, og er kjent for sine lange mattradisjonar. Bygda er frå naturen si side forsynt med eit rikt spiskammers, og det nyttar Skjåkmat med respekt og omtanke i alle sine produkt. Når det kjem gjester til gards, skal det likaste på bordet – og det skal vere rikeleg. Skåkmat prøvar å utvikle nye og spanande produkt med inspirasjon frå mange forskjellege matkulturar. Dei har heile tida fokus på å lage alle produkta på ein rein og naturleg måte, og bruke dei beste råvarene som til ein kvar tid er tilgjengelige. Skjåkmat ynskjer å ta vare på - og vidareutvikle dei rike mattradisjonane i Skjåk.
For Skjåkmat er ikkje kvalitet eit krav, men ein nedarva del av kulturen deira.
Den velkjente Skjåkpølsa:
Eit av dei mest kjente produkta frå Skjåkmat er "Skjåkpølsa". Ho blir produsert i haust- og vintersesongen utan bruk av startkultur. Det er dei naturgjevne klimaforholda i Skjåk, saman med lang erfaring og spisskompetanse, som gjev Skjåkpølsa ein distinkt og ettertrakta smak.
Last updated: 01/12/2023
Source: Visit Jotunheimen AS
Skjåkmat | Mat frå Skjåk