Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Eastern Norway Innlandet LOM

Mat på bål | 3-rettar med røykt laks, hjortefilet med bålbakte poteter - og grilla ananas!

  • Bergomsvegen 17, Lom
  • +47 61212990
  •  /  km From You
Overview

Bli med ut i naturen i Jotunheimen, og sjå korleis du kan lage ei smakfull 3-rettar på bål.

Vi nordmenn elskar jo å lage bål, og ut på tur nesten uansett årstid og vêr. Med enkle grep kan du løfte bålmåltidet til nye høgder.

Med Jotunheimen som kulisse, ynskjer vi å inspirere deg til å tenkje nytt rundt turmaten, og som her; på enkelt vis lage ein smakfull 3-rettar med enkle midler, ført i gryta av Jehans Bakke på Nordal turistsenter.

OPPSKRIFT: Her er ingrediensane til Jehans Bakke sin 3-rettar på bål.
Oppskrifta er til 2 personar.

Sjå framgangsmåte i filmen – og smak til etter kvart!

Forrett | Bålrøykt laks på flatbrød med seterrømme
100 g laksefilet
Salt og peppar
Seterrømme

Hovudrett | Hjortefilet med bålbakte poteter og cognac-saus
400 g. hjortefilet
6 stk. sjampinjongar
1/2 løk
Litt Cognac
1 dl seterrømme
1,5 dl fløte
Salt og peppar

Bålbakte poteter:
Ferdigkokte og oppskåre poteter
1 ts. seterrømme
1 ts. smør
Litt fløte
Salt og peppar

Dessert | Heilgrilla ananas med kanel og kesam
Ein heil ananas
Kanel
Vaniljekesam

Hugs; rundt bålet har ein støtt god tid!

PS: VÊR FORSIKTIG! Respekter lokale råd og evt. forbod mot opptenning av bål, og sørg for å ha bålet på trygg stad, der det ikkje medfører brannfare!


  • Last Updated:
  • Source: Visit Jotunheimen AS
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages