Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Eastern Norway Grue

Opaker Gård AS

  • Opaker 58, Grue
  • +47 62946650
  •  /  km From You
Overview
Details
Meeting Facilities

Om oss

Velkommen til oss på Opaker hvor det ekte og lokale står i fokus. Vi søker hele veien å utøve bærekraft i praktisk handling, og skape lokale, ekte og bærekraftige opplevelser for deg som gjest.
Her har sju generasjoner av samme familie ønsket gjester velkommen med samme gjestfrihet du opplever i dag.
Velkommen til en smak av Opaker!

Opaker Gård ligger på en liten høyde omkranset av skogkledde åser og evige Glomma troner.
Ved foten av Finnskogen ble det her ryddet land under steinalderen, og her befinner du deg midt i matfatet.

Når du kommer til Opaker Gård for første gang blir du slått av roen.
Det åpne kulturlandskapet rammes inn av skogen og elva. Midt på tunet blir du varmt og hjertelig tatt i mot av vertskapet.

De som har vært her forteller det samme: Det er som å komme hjem. Lange tradisjoner til tross, her har naturen fortsatt førsteretten.
Dette er ulven, bjørnen og elgens rike.

 

Kjøkken og mat

Det er lange mattradisjoner på gården knyttet til jorden og skogen. Her finner vi et rikt utvalg av gode råvarer, i tillegg til vårt egenproduserte langtidsmørnede storfekjøtt av grasfôra hereford og angus.

Det gode kjøkkenet på Opaker Gård ble bygget opp av  Charlotte Mohn, som vokste opp her. Charlotte har senere gitt to kokebøker og blitt et kjent ansikt på TV.  Vi viderefører hennes filosofi om å bruke nesten utelukkende lokale råvarer, tilberedt klassisk, men med en lokal vri.
Vi har fokus på lokalmat, egenproduserte råvarer, økologi og bærekraftig mat.
Med utgangspunkt i det lokale komponeres de mest smakfulle retter med inspirasjon fra verdens matverden.

Her er det fokus på kvalitet, og opprinnelsen til råvarene er nødvendig.

Opaker samarbeider tett med en rekke bønder og produsenter for å få frem de gode, lokale produktene. Her skal du få følelsen av å ta tiden tilbake, og oppleve gleden av å leve godt rundt matbordet.

De gamle oppskriftene som har fulgt gården er fortsatt i bruk. Det slaktes, bakes og syltes i tradisjonell stil. Mange av rettene finner du igjen i Opakers egen kokebok «Med natur på menyen».

Vel bekomme!

 

Bærekraft:

For oss handler bærekraftig utvikling om å ta vare på ressursene vi forvalter for framtidens generasjoner.

Det innebærer å ta vare på miljø, den sosiale dimensjonen og de økonomiske. Her er det fokus fra mikro til makro – fra ditt mikrobiom til å bidra med å redusere globale klimaendringer.

Vi jobber hver dag for å bidra til et bedre miljø i form av å redusere avfall, gjenvinne, jobbe kretsløpsbasert, handle kortreist, stille krav til leverandører, og drive et jordbruk som bidrar til å forbedre mikrolivet i jorda, binde C, og gi ren mat.
For oss på Opaker er det viktig å ta være på oss selv, ansatte, gjester og lokalmiljøet. Det gjør vi gjennom å dele kunnskap om ernæring og kosthold, ivaretakelse av seg selv, inspirere til å bruke matressurser du finner rett utenfor døren din, og motivere til utdanning.

Gjennom egen matproduksjon kan vi sikre sporbarhet og kvalitet på maten vi serverer deg som gjest. Sommeren 2018 starter vi med vår første produksjon med permakultur, regenerativt jordbruk, som bidrar til å bygge opp jordas mikroliv og næringsstoffer. Dette gir igjen mat med høyere næringsinnhold.

«Vi har ikke arvet jorden av våre forfedre, vi låner den av våre barn»

Hver dag jobber vi for å gjøre vår del for at vi skal nå FN ´s bærekraftmål. Det er hovedsakelig mål som omhandler mat, ernæring, jordbruk, livskvalitet, helse, likestilling, utdanning, innovasjon, ansvarlig og redusert forbruk, ivareta det biologiske mangfoldet, og god forvaltning av skog av jord.

Ønsker du hverdagslig inspirasjon til å bidra til bærekraft kan du følge oss på instagram og facebook.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Hedmark AS

Overnatting

Leiligheter
  • Antall soverom: 26

Utendørsaktiviteter

Aktiviteter
  • Skogsvandring
  • Vandring
  • Natursti
  • Sledeturer
Vinteraktiviteter
  • Sledeturer

Aktiviteter

Aktiviteter
  • Skytebane
Facility Info
  • Konferanserom 2
  • Møtelokaler
  • Rask Internett-tilgang - Konferanserom
  • Showroom og utstillingslokaler
  • Sleeping Rooms 26
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages