Skip to main content
Unknown Component
civid: 5c827ba037bdfdb80784db70
name: plugins_common_social_share (widget)
Dønna

Sjokoladebrygga på Dønna

Sjokoladebrygga på Dønna
Sjokoladebrygga på Dønna
Sjokoladebrygga på Dønna
Sjokoladebrygga på Dønna
Sjokoladebrygga på Dønna

Besøk «verdens minste sjokoladefabrikk» ved havet på Dønna og opplev hvor god sjokolade kan være når den lages med omhu og omtanke på eksklusive, økologiske ingredienser.

Sjokoladebrygga er kanskje verdens minste sjokoladefabrikk, ute mot havgapet på øya Dønna. Sjokoladen som produseres her er inspirert av den kraftfulle og rene naturen vi har her på Helgeland. Sjokoladen er håndlaget, med rene ingredienser som er skånsomt og minimalt bearbeidet for å beholde alle de gode egenskapene som kakaoen inneholder. Den er også fri for laktose, gluten og er naturlig søtet av rå agave som har lav glykemisk-indeks. Altså en sjokolade for de fleste. Men den er kraftfull på smak og sjokolademaker Heidi har ikke spart på kvaliteten, og lager den på verdens mest eksklusive kakaobønne – Criollo!

Sjokolade i disken på Is servert ute på Sjokoladebrygga på DønnaMarte C. Lian / Dreaming up North
På Sjokoladebrygga holder bryggejentene det gående med kafé gjennom sommeren og ulike arrangement resten av året. De ønsker at det skal være en god opplevelse å komme til oss, så de gjør sitt ytterste for å skape en hyggelig atmosfære for våre besøkende. Brygga har en spennende historie som strekker seg lang tilbake i tid, fra det var et handelssenter og dampskipskai til at det i dag er en sjokoladefabrikk. Når brygga ble restaurert var gjenbruk viktig, og de har brukt alt det originale materialet i det nye bygget.

Bord med oppdekking på Sjokoladebrygga på DønnaMarte C. Lian / Dreaming up North
Fra bryggekanten på Sjokoladebrygga får dere en nydelig utsikt til fjellet Dønnamannen, hvor hele sjokolade eventyret startet. Gründer og sjokolademaker Heidi, har guidet mange grupper opp det majestetiske fjellet gjennom flere år. På toppen pleide hun å servere turfølget krinalefse. Men på den ene turen var det med en med glutenallergi, som ikke kunne spise lefsene. Det var da Heidi begynte å tenke ut hva hun kunne lage som alle kunne spise, og med det var konseptet i gang. Sortimentet har i dag utviklet seg videre fra konfektbiter til turbarer, og nå også en såpe laget med sjokolade.

Kilde: Helgeland Reiseliv as

Sjokoladebrygga på Dønna

Sider du nylig har besøkt