Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Eastern Norway Innlandet SKJÅK

Skjåkmat | Mat frå Skjåk

  • Skeimoplassen 8, Skjåk
  • +47 61214024
  •  /  km From You
Overview
Details

Skjåkmat er ein lokalmatprodusent i fjellbygda Skjåk, som produserer eit rikt utval av kvalitetsmat under merkevara "Mat frå Skjåk".

Skjåkmat produserer eit rikt utval av kvalitetsmat under merkevara "Mat frå Skjåk". Dei har vunne ei rekke prisar og er godt kjende for sin heimelaga spekemat. 

Skjåkmat er dreve som ei familiebedrift av Sissel og Per Ivar Brenna, som òg driv Skjåk turistheim og Skeid kro. Produkta deira blir selde under varemerket «Mat frå Skjåk». Alt er laga etter gamle oppskrifter, tilpassa nye og meir moderne produksjonsmetoder, samtidig som dei tek vare på dei handtverksmessige tradisjonane. 

​​​​​​Fjellbygda Skjåk ligg lengst vest i Ottadalen, og er kjent for sine lange mattradisjonar. Bygda er frå naturen si side forsynt med eit rikt spiskammers, og det nyttar Skjåkmat med respekt og omtanke i alle sine produkt. Når det kjem gjester til gards, skal det likaste på bordet – og det skal vere rikeleg. Skåkmat prøvar å utvikle nye og spanande produkt med inspirasjon frå mange forskjellege matkulturar. Dei har heile tida fokus på å lage alle produkta på ein rein og naturleg måte,  og bruke dei beste råvarene som til ein kvar tid er tilgjengelige. Skjåkmat ynskjer å ta vare på  - og vidareutvikle dei rike mattradisjonane i Skjåk. 

For Skjåkmat er ikkje kvalitet eit krav, men ein nedarva del av kulturen deira. 

Den velkjente Skjåkpølsa:
Eit av dei mest kjente prordukta frå Skjåkmat er "Skjåkpølsa". Ho blir produsert i haust- og vintersesongen utan bruk av startkultur. Det er dei naturgjevne klimaforholda i Skjåk, saman med lang erfaring og spisskompetanse, som gjev Skjåkpølsa ein distinkt og ettertrakta smak.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Jotunheimen AS

Generelt

Tilgjengelighet
  • Førerhunder er velkomne
Årstid
  • Hele året

Overnatting

Camping
  • Hytter med bad og toalett
  • Plass for campingbil
  • Sanitæranlegg
  • Betjent
Hotellfasiliteter
  • Konferansefaciliteter
  • Familievennlig
  • Restaurant/café

Utendørsaktiviteter

Aktiviteter
  • Kultursti
  • Fluefiske
  • Skogsvandring
  • Ferskvannsfiske
  • Ravinevandring
  • Vandring
  • Jakt og fiske
  • Sopplukking
  • Natursti
  • Rafting
  • Elvebading
  • Elvefisking
  • Stangfiske
Sykling
  • Sykkelrute/-tur
Fisking
  • Fiskekort påkrevd
  • Fluefiske
  • Ferskvannsfiske
  • Elvefisking

Planlegg reisen

Reiseinformasjon
  • Parkering
Tjenester
  • Familievennlig
  • WiFi

Taste Norway

Lokalmat
  • Lokal mat
  • Norsk mat
Restauranter og kafeer
  • Frokost
  • Skjenkebevilgning
  • Lokale matretter

Aktiviteter

Aktiviteter
  • Go-kart
  • Paintball
Fornøyelsesparker
  • Familievennlig

Facts

Season
All Year
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages