Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Arctic Race of Norway
Arctic Race of Norway.
Photo: ARN/Trym Bergsmo
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

180 tv-kanaler klare for å følge 22 profflag i verdens nordligste ritt

Det er klart for det fjerde årlige Arctic Race of Norway. De tre nordnorske fylkene har akkurat forlenget avtalen med rittet for tre nye år.

Ad

En rekke syklister i verdenseliten som tidligere i sommer var å se i de franske alper, gjør seg nå klare for et nytt, krevende ritt.

Aldri har flere internasjonale topplag troppet opp på norsk jord enn for årets Arctic Race of Norway (ARN). Det tråkkes i gang torsdag 11. august, i Fauske i Nordland.

Blant profilene som stiller til start er verdensmester Philippe Gilbert, fjorårsvinner Rein Taaramäe, samt Sylvain Chavanel – legenden som har vært med i Tour de France hele 16 ganger.

Det skal sykles fra Fauske til Rognan, fra Mo i Rana til Sandnessjøen, og deretter fra Nesna til Korgfjellet. Fjerde og siste etappe, som kjøres på søndag, tar så syklistene fra polarsirkelen til målstreken i Bodø. Totalt vil rytterne tilbakelegge 727,5 kilometer.

180 tv-kanaler

Dette er den fjerde årlige utgaven av Arctic Race of Norway. Det har vært en så positiv erfaring at de tre nordnorske fylkene vil forlenge avtalen med ARN for ytterligere tre år. Det innebærer et bidrag på totalt 45 millioner kroner, noe de nylig kunngjorde i en pressemelding.

– Med de tre første utgavene av rittet har Arctic Race besøkt alle tre fylkene i nord og skapt folkefest og stort engasjement overalt. Vi har vist fram landsdelen på sitt beste og det får vi igjen for, sier fylkesrådsleder i Troms, Cecilie Myrseth (Ap), i pressemeldingen. Fylkesordfører i Finnmark, Runar Sjåstad (Ap), stemmer i:

– Arctic Race of Norway er verdens nordligste sykkelløp og det var et fantastisk skue da Nordkapp ble erobret av internasjonale toppsyklister. Vi gleder oss til å få rittet tilbake til Finnmark.

Årets ritt går i Nordland, og vil bli vist på 180 tv-kanaler rundt i verden. Det kan gi mye positiv oppmerksomhet til regionen.

– De skal følges av et utall tv-kameraer, minutt for minutt, gjennom den fantastiske naturen på Helgeland og i Salten, sier Knut-Eirik Dybdal i ARN i meldingen.

Arctic Race

Arctic Race.
Photo: ASO

Går for etappeseire

Norge stiller også med flere sterke ryttere, inkludert sprintkometen Alexander Kristoff.

– Jeg gleder meg veldig til å starte opp igjen etter Tour de France med Arctic Race. Jeg stiller på startstreken for å vinne etapper, men tror nok sammenlagtseieren vil gå til klatrerne, sier Kristoff til NRK.

NB: De dyktige folkene hos Visit Helgeland har tatt over vår Instagram-konto denne uken i forbindelse med Arctic Race. Følg med gjennom helgen for et flott innblikk i regionen. Du finner oss på @VisitNorway.

Ad

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad