Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Nye ladestasjoner
Nye ladestasjoner.
Photo: Destinasjon Hovden
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Å kjøre elbil til hytta blir stadig enklere

Nye ladestasjoner dukker jevnlig opp på veien til populære turistområder. Fire nye hurtigladestasjoner sørger nå for at du ikke går strømtom på elbilreise gjennom Setesdal.

Publisert 20. mars 2016
Sist redigert 16. mars 2017

Antallet solgte elbiler har eksplodert i Norge, og av alle solgte elbiler i Europa havner hele 35 prosent i vårt langstrakte land. Det er et tall som vekker internasjonal oppsikt, som du kan se i videoen under

Men selv om fordelene er mange med en elbil, har de ikke samme rekkevidde som en bil som drives på fossilt brennstoff. Derfor er det en del hytteeiere som har vært skeptiske til å bytte ut den gamle bensinbilen.

For de som trenger å kjøre gjennom Setesdalen for å komme til å hytta, er imidlertid ikke rekkevidde noen unnskyldning lenger. Nye hurtigladestasjoner i Evje, Bygland, Valle og Bykle kommuner sørger for at man helt uproblematisk kan kjøre den 22 mil lange turen mellom Kristiansand og det populære ski-og hytteområdet Hovden gjennom Setesdalen.

─ Vi kaller dalen vår den grønne dalen, og dette prosjektet gir bærekraftbegrepet innhold, sier destinasjonssjef i Destinasjon Hovden, Lasse Eidskrem.

Det er noen få hurtigladerpunkter i Setesdal fra før, men dette har vært et enhetlig utbyggingsprosjekt som Setesdal regionråd håper bidrar til at destinasjonen blir merkegodkjent som bærekraftig reisemål.

─ Vi håper vi snart kan markedsføre oss som at Setesdal er litt grønnere enn andre, sier Eidskrem.

De nye hurtigladerne passer alle merker og modeller, og har kommet på plass med støtte fra fylkeskommunen, Enova og en rekke andre lokale aktører. Blant annet er det en lokal elektriker som har satt opp stasjonene.

Ladestasjonene er praktisk plassert i nærheten av handelsvirksomhet, så man kan enkelt slå i hjel halvtimen det tar å lade opp bilen. Betaling kan gjøres både med SMS eller brikke.

Totalt finnes det 7 334 ladepunkter fordelt på 1 830 ladestasjoner i Norge, og Ståle Frydenlund, prosjektleder i Norsk elbilforening, sier det blir stadig vanligere å kjøre elbil på hytteferie:

– For de mange som gjerne har hytta 15–20 mil unna, og har en ladestasjon kanskje på halvveien, går det veldig fint. Etter en liten kaffepause, eller andre nødvendige ærend som man kanskje ønsker uansett, går turen raskt unna. Vi ser at elbil-eierne raskt lærer å planlegge og skaffe seg rutiner. De synes dette er helt greit, sier han til Hyttemagasinet.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages