Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Lofoten
Lofoten.
Photo: Jørn Allan Pedersen / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Akkurat nå er det så vakkert i Lofoten at det grenser til galskap

Slipp alt du har i hendene og få hakeslepp av disse bildene fra et av de mest gåsehudfremkallende stedene på jord.

Publisert 17. mars 2017

Ad

Forbes-skribent Peter Lane Taylor pekte nylig ut Norge som en av 2017s beste destinasjoner i verden for reisefotografer, med Lofoten som et særlig høydepunkt for de som ønsker å ta vakre bilder.

«Ikke gå glipp av Lofoten oppe ved polarsirkelen. Her finner du noe av det beste nordlyset i verden om vinteren», skriver Taylor.

«Om sommeren går sola nesten ikke ned, og aftenrøden varer hele natta.»

Og vet du hva? Taylor har helt rett. Bare se på denne videoen av den norske timelapse-fotografen Nikolai Walther Wilhelmsen.

 

De siste ukene har det strømmet en endeløs rekke av utrolige bilder ut av Lofoten, med dette bildet av frieriet som ble hørt (vel, sett) over hele verden som toppen av isfjellet.

Det australske fotografparet Dale Sharpe og Karlie Russell har jaget nordlys sammen i årevis. På en nylig tur til Lofoten var Sharpe endelig blitt klar til å gå ned på kne. Eller, for ordens skyld, han var jo egentlig klar ni måneder tidligere også. Problemet var bare at Russell uten å vite det hadde kastet flasken med fuktighetskrem hvor Sharpe hadde gjemt ringen.

Etter å ha spart opp til ny ring, bestemte Sharpe seg for å fri for åpent kamera stående under nordlyset i Lofoten. Som Sharpe sier til Daily Mail Australia:

– Det var det mest fantastiske fargespillet vi noensinne har sett fra nordlyset. Jeg ville benytte muligheten fullt ut og få det til å bli best mulig. Det var riktig øyeblikk, det føltes bra, så hvorfor ikke?

Samtidig har også mange andre steder i Lofoten sett fabelaktige ut i det siste, også uten ekte kjærlighet i forgrunnen. Bare sjekk ut disse episke landskapsfotoene av den nederlandske fotografen Max Rive:

Eller dette nydelige is-bildet fra Berlin-baserte Benjamin Jaworskyj:

Om du skulle ønske deg litt farger innimellom den arktiske snøglasuren, har Lofoten også noen nydelige hus som du for eksempel kan se i disse bildene av den norske fotografen Even Tryggstrand.

Ramberg, @lofoten .A little piece of Norway.

Et innlegg delt av Even Tryggstrand (@eventyr)

Lofoten byr også på gode omgivelser for å ta bilder av folk, som vi ser i dette bildet av spanske Marta Guillén:

Å, og nordlyset? Det dukker ikke bare opp under frierier. Her er et bilde fra norske Kim Jenssen:

Vil du se flere flotte bilder av Lofoten? Len deg godt tilbake i stolen, og sjekk ut #lofoten-taggen på Instagram. Det vil nok ta en stund.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages