Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Nevada Berg
Nevada Berg.
Photo: North Wild Kitchen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Amerikanske Nevada blogger om norsk mat - vant prestisjepris

Nordmenn er ikke alltid så bevisste på hvor spennende mattradisjonene våre er. Det vil amerikansk matelsker gjøre noe med.

Ad

Nevada Berg fra Salt Lake City bodde sammen med sin norske ektemann i Roma, og hadde tidligere vært bosatt i London og Maputo, da de bestemte seg for å flytte til hans hjemland i juni i fjor.

Nærmere bestemt til Veggli, et bittelite tettsted med 270 innbyggere i Rollag kommune i Buskerud.

En stor overgang til en langt roligere livsstil enn Nevada - som tidligere har jobbet innen PR og markedsføring - var vant til. Men amerikaneren hadde en plan. Ved å kombinere sine interesser for mat, fotografi og tekst skulle hun lage en matblogg om norsk matkultur og tradisjoner.

Og bloggen - kalt North Wild Kitchen - er i løpet av kort tid blitt en betydelig suksess.

Nevada Berg

I slutten av september vant hun prisen for årets beste blogg og årets nykommer, delt ut av det amerikanske magasinet SAVEUR, som spesialiserer seg på global matkultur.

På sin blogg beskriver Nevada sine inntrykk etter det første møtet med Veggli og gården som familien hadde kjøpt:

«Min kjærlighetshistorie med dette stedet startet idet vi ankom. Skjønnheten i de rå omgivelsene. Det altoverskyggende, praktfulle landskapet. Og hvem kunne gjettet at man dypt inne i den norske villmarken også finner en bankett av naturlige kulinariske herligheter? Som et land som flyter over av melk og honning.»

– Jeg ble positivt overrasket da jeg kom til Norge, og oppdaget at det var så mange spennende lokale produsenter. At man kan sanke bær og urter direkte fra naturen, og at godt kjøtt fra reinsdyr, elg og fisk er så lett tilgjengelig, forteller Berg.

Nevada Berg

Oppskriftene hun legger ut på bloggen er av den geniunt tradisjonelle typen. Her finner du ut hvordan du lager rømmegrøt, fårikål, kantareller og geitost og bløtkake med tyttebær. Ofte er oppskriftene ledsaget av en liten tekst, som med genuin nysgjerrighet og stor kjærlighet forteller om norsk matkultur, et besøk til en lokal produsent eller om naboer som deler både oppskrifter og råvarer.

– Målgruppen er jo matinteresserte folk over hele verden, men jeg håper jo også at jeg inspirerer mange nordmenn. Kanskje kan en som kommer utenfra lettere se hvor mye spennende som ligger i den norske mattradisjonen?, spør Berg.

Til neste år skal Nevada etter planen tilby kurs, der folk kan få besøke henne på gården og lære norske matteknikker, for eksempel hvordan man lager klinglefse, gravlaks og fenalår.

NRK lagde for øvrig en fin reportasje med Nevada Berg i Lørdagsrevyen. Her kan du se innslaget.

Nevada Berg

Alle foto: North Wild Kitchen

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages