Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Appen som lar deg oppdage, planlegge og spore nye eventyr

Den norskutviklede appen Outtt lanseres i dag, og skal være en følgesvenn ute i naturen.

Ad

Ideen er like enkel som den er effektiv: En app som lar deg oppdage naturen som en lokalkjent. Appen heter Outtt (ja – det skrives tre t-er), og lanseres i dag for iOS- og Android-enheter.

– De tre t-ene er inspirert av at Outtt skal kunne ta deg lenger enn du ville nådd på egenhånd, forklarer Mari Mathews, partner og driftsleder i Outtt, overfor Visit Norway. Det står for trip, trail, track:

– Plan your trip. Find the trail. And track yourself! («Planlegg turen. Finn stien. Og spor deg selv!» red.anm.).

Applikasjonen er utviklet i Norge av et multinasjonalt team, med støtte fra blant andre Innovasjon Norge. Den inkluderer kuraterte lister, innsidetips og værvarsel. Du kan lese deg opp på populære turer, eller finne andre som er nye og ukjente. Du kan også chatte med lokale eksperter, og spore posisjonen din på kartet.

– Vi synes at de som vil ta turen utendørs fortjener å få tilgang på den typen lokalkunnskap som verken jungeltelegrafen eller Google-søk kan tilby, sier Mathews i en pressemelding.

Ett av Outtt-teamets medlemmer er forresten et kjent ansikt for Visit Norways lesere. Samuel Taipale er med i, og var med på å lage, kortfilmen om en rundtur i Norge som har ligget på forsiden til Visit Norway denne våren.

Den finske fotografen og «Instagram-stjerna» har bidratt til at Outtt kan skilte med fantastiske bilder som disse.

Outtt
Outtt.
Photo: Samuel Taipale
Outtt
Outtt.
Photo: Samuel Taipale
Outtt
Outtt.
Photo: Samuel Taipale
Outtt
Outtt.
Photo: Samuel Taipale

Ved lanseringen har Outtt med seg 15 regionale partnere i Norge, som bruker appen som en digital plattform for sin region. En fiffig detalj er at du kan sende direktemeldinger til lokale eksperter og guider direkte fra appen dersom du lurer på noe.

Mesteparten av informasjonen du måtte trenge ligger imidlertid i appen allerede. Ting som distanse, varighet og vanskelighetsgrad er øyeblikkelig synlig når du blar i oppføringene. Videre kan du lese deg opp på fasiliteter, se værmeldingen, og få nyttige innsidetips.

Ikke minst kan du spore posisjonen og fremgangen din på et interaktivt kart underveis – selv om du ikke er på nett. Ruten og statistikkene dine kan deretter lagres og deles, og du kan følge og sammenligne med vennene dine.

Du finner Outtt i App Store og på Google Play.

Vær trygg – og sjekk ut #BeSafie-kampanjen vår før du begir deg ut!

 

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad