Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Norsk Tindesenter
Norsk Tindesenter.
Photo: Terje Aamodt
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Basehopping, vågale eventyr og en 21 meter høy klatrevegg. Hvem sa at museer er kjedelig?

Til helgen åpner Norsk Tindesenter med utstillinger og bibliotek. Allerede nå kan du utfordre høydeskrekken i en av Norges største klatrevegger eller få med deg en stor filmopplevelse.

Som en miniatyr av de majestetiske Romsdalsalpene omkring, har det reist seg et nytt, karakteristisk byggverk i Åndalsnes. Nemlig Norsk Tindesenter. Inne i «toppen» av fjellet er det en 21 meter høy klatrevegg.

– Klatrehallen passer for alle aldre, du kan begynne når du er fire år. Men de vanskeligste partiene er det kanskje fem i Norge som klarer, sier Anita Vik Buckley, daglig leder i senteret, til Visit Norway.

Allerede har det vært stor pågang i hallen, restauranten og filmrommet, etter at disse åpnet tidligere denne måneden, lørdag 14. mai. Denne helgen åpner også resten av Norsk Tindesenter – med utstilling og fjellbibliotek.

Filmen kan du få en smakebit av her. Du kan gjette hva som er på lydsporet … (hint: Grieg).

Til grunn for prosjektet ligger arbeidet og samlingene til klatrepioneren Arne Randers Heen (1905–1991), som først åpnet Norsk tindemuseum i 1990. Heen var kjent som «Kongen av Romsdalshorn», fordi han besteg den berømte toppen hele 233 ganger – og bygget en hytte på toppen. Han klatret over hele verden, og var med på flere førstebestigninger.

– En gang syklet han ned til Sveits og besteg Matterhorn. Og så syklet han hjem igjen, sier Buckley, for å illustrere mannens karakter.

Norsk Tindesenter

Norsk Tindesenter.
Photo: Nils Øveraas

Det nye senteret er en fortsettelse av det han startet.

– Det er et nytt opplevelsessenter med fokus på norsk tindehistorie. Det er et nytt og moderne museum med interaktive installasjoner og et filmauditorium der du kan se film og tinder og troll, sier Buckley.

Norsk Tindesenter

Norsk Tindesenter.
Photo: Terje Aamodt

– Det finnes flere fjellmuseer rundt i Europa, men de fleste har mer fokus på flora og fauna. Her handler det snarere om aktiviteten – det å klatre, basehopping, og ski. Og så er det selvsagt klatrehallen. Det er et godt sted å trene ved siden av å bryne seg på de spektakulære fjellveggene omkring.

Det er i dette området du finner Romsdalsalpene med Romsdalseggen, Trollveggen og Trollstigen. For å nevne noe.

– Vi vil selvsagt få flere folk til å ta norsk natur i bruk, og lære dem om sikkerhet i fjellet, sier Buckley – noe også Visit Norway akkurat nå setter fokus på med prosjektet #BeSafie.

Norsk Tindesenter åpner førstkommende lørdag, 28. mai, og holder åpent hver dag hele sommeren. Klatrehallen, filmrommet og Spiret Spiseri har allerede åpnet.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad