Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Bergen
Bergen.
Photo: Bergen Reiselivslag / Eivind Senneset – visitBergen.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Flere hundre tusen lesere av «reisebibelen» Condé Nast Traveler har plassert vestlandshovedstaden i selskap med Wien, Firenze og Barcelona.

Publisert: 3. november 2017

Hvert år inviterer det innflytelsesrike reisemagasinet Condé Nast Traveler sine lesere til å kåre de beste reiseopplevelsene verden har å by på – inkludert Europas aller beste byer.

Enkelte ikoniske storbyer som London, Paris og Roma er faste gjengangere på lista. I årets kåring – stemt fram av over 300 000 Condé Nast-lesere, noe som er ny rekord – er det imidlertid flere nye destinasjoner representert.

Og én av dem er altså Bergen.

«Et kulturelt midtpunkt»

Slik har Condé Nast Traveler valgt å beskrive nykommeren på lista:

«Norges nest største by Bergen er kjent for sin vakre havn, den fargerike Bryggen og De syv fjell som omgir byen. Byen er et kulturelt midtpunkt: Et av Norges største arrangementer – Festspillene – har funnet sted her siden 1953, og er scene for internasjonal og norsk musikk, dans, litteratur, billedkunst, folklore og mer, i løpet av to uker hver vår.»

Stoltzen, Bergen
Stoltzen, Bergen.
Photo: Bergen Reiselivslag / Espen Haagensen - visitBergen.com

De legger også inn et spøkefullt spark til en viss utfordrer i øst:

«Ti prosent av Bergens innbyggere er studenter, noe som innebærer – hysj – at byen ofte føles mer levende enn sin storebror og hovedstaden Oslo.»

En snøball som ruller

– Det er helt fantastisk at Bergen har kommet på denne listen, sier en entusiastisk Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

– Det er på tide at en norsk by kommer på Conde Nast-listen, og det er ikke tilfeldig at det er nettopp Bergen som kommer på denne listen, etter mange år med en bevisst satsning. At det er leserne selv som har stemt frem Bergen gjør denne plasseringen enda mer verdifull.

– Dette er helt topp reklame for Bergen og Norge, av typen som ikke kan kjøpes for penger, avslutter Holm.

Ulriken, Bergen
Ulriken, Bergen.
Photo: Bergen Reiselivslag / Espen Haagensen / visitBergen.com

Bergen
Bergen.
Photo: Sónia Arrepia Photography / Visitnorway.com

Ole Warberg, direktør for Bergen Reiselivslag, er naturlig nok fornøyd med å være inkludert i det staselige selskapet.

– Her i Bergen har vi en historikk for å gjøre det godt i slike kåringer. Det spesielle ved denne er at den er valgt av brukere og reisende, ikke redaksjoner. Det gjør at den kanskje fremstår som mer objektiv og sannferdig, sier han.

Warberg tror listeplassen kan ha særlig betydning for tilstrømningen av amerikanske turister.

– Med direkteflyvninger til og fra Bergen har vi doblet antallet besøkende fra USA i løpet av det siste året. Dette kan bidra til at den snøballen fortsetter å rulle.

Bergen foran Stockholm

Det er forøvrig Wien som troner helt øverst på Condé Nast-listen, og på plassene under følger Firenze i Italia og Brugge i Belgia.

De skandinaviske byene er rangert på følgende vis: København på 16. plass, Bergen på 19. plass og Stockholm som nummer 20.   

Og selv om Oslo altså må tåle et subtilt stikk fra Condé Nast Traveler i denne omgang, har byens innbyggere liten grunn til å henge med hodet. Nylig ble nemlig hovedstaden utropt til én av ti byer for 2018 av annen reisegigant – Lonely Travel.

Ole Warberg fra Bergen Reiselivslag vil på ingen måte nøre opp under noen øst-vest-rivalisering.

– Vi gleder oss når Oslo gjør det bra i denne typer kåringer. Noen ganger er det dem, noen ganger er det oss. Jo flere gode plasseringer for en av oss, jo bedre for alle, avslutter han.

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages