Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trysil
Trysil.
Photo: Ola Matsson
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Beviset: Her kommer vinteren til Norges største skianlegg

Dette er bildet som får det til å krible i beina hos landets ski- og snowboardentusiaster.

Ad

– Det kribler like voldsomt hver høst, og det virker som folk begynner å bli sugne på vinter nå, sier Ola Matsson i Skistar Trysil til Friflyt.no.

Trysil er bare én av landets skidestinasjoner der man utålmodig sjekker værmeldingen om dagen.

Men selv om vinteren og skisesongen unektelig nærmer seg, noe bildet i toppen fra Trysil med all tydelighet viser, må man nok vente en stund til før bakkene er åpne og fulle av liv.

Ingen av landets skianlegg tilbyr fersk snø ennå, og heller ikke Turid Backe-Viken, salgs- og markedssjef i Skistar Trysil, tør gi noen dato for når de åpner.

– Vi har forberedt oss godt og er klare til å ta i mot skigjestene. Snøkanonene våre, vi har over 400 av dem, er klargjort og starter med en gang det blir kaldt nok. Når den første bakken åpner, er ikke godt å spå, men vi kjører i gang den første heisen så fort vi har snø nok, sier hun til Visit Norway.

I fjor var vinteren kommet til alle store og mange små anlegg rundt 20. november.

I år er det gjort en rekke investeringer i forkant av sesongen. Bare Trysil og Norefjell har investert til sammen 144 millioner kroner, ifølge Finansavisen.

Norefjell har de gravd ut et nytt vannreservoar og kjøpt 50 nye snøkanoner, mens Trysil har investert i en ny ekspressheis med varme seter og bobler som beskytter mot sur vind.

– Stolheisen har vi døpt Skihytta Ekspress, og det er en heis vi har lengtet etter i mange år. Bakkene ved Skihytta ligger fint til i solhellinga og er på gode dager kanskje de mest populære bakkene vi har, sier Backe-Viken.

For øvrig tjuvstartet både Geilo og Sjusjøen skisesongen i år, med snø som var lagret fra i fjor.

En video publisert av Sig Tveit (@sig_guy)

 

Fnugg.no får du oppdatert informasjon om forholdene ved over 100 norske alpinanlegg.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages