Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Lives and works in his boat
Lives and works in his boat.
Photo: Mats Grimsæth
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Se de fantastiske bildene fra norskekysten

I nesten et helt år seilte Mats Grimsæth opp og ned langs kysten for å fotografere landskap, møte folk og lære seg selv bedre å kjenne.

- Jeg hadde aldri trodd at Norge var så fint, sier fotograf Mats Grimsæth (21) etter å ha tilbragt 328 dager i båt langs kysten, mellom Larvik og Tromsø.

På veien har han tatt noen fantastiske bilder av hav, fjell, soloppganger, snø, tåke og alt annet man opplever på nesten et år langs norskekysten.

Soloppgang in the Lofoten Islands

Soloppgang in the Lofoten Islands.
Photo: Mats Grimsæth

Kronerulling

Mats kjøpte for noen år siden en gammel 30-fot båt, og har egenhendig pusset den opp. Uten å ha peiling på å pusse opp båter.

- Jeg er den minst handy fyren i gjengen, sier han og ler.

Mats Grimsæth

Mats Grimsæth.
Photo: Mats Grimsæth

Likevel ble det tur, men det var farlig nære at turen måtte utsettes på ubestemt tid. To dager før seilaset skulle begynne røk motoren på båten. Prislapp for å fikse: 80.000 kroner. Mats hadde delt hele sin reise så langt i sosiale medier og måtte skuffet også dele den triste nyheten.

Men Mats var ikke den eneste som ville at han skulle komme seg ut på havet. Det ble raskt startet en kronerulling for å få fikset en ny motor, og i løpet av 24 timer hadde snille givere bladd opp til sammen 70.000 kroner.

- Jeg har aldri vært så rørt i hele mitt liv. Det føles spesielt når privatpersoner man ikke kjenner blar opp 5000 kroner for deg, sier Mats.

Åpen båt

I august i fjor hevet han ankeret. Første etappe gikk mellom Larvik og Bergen, og den eneste planen var å ikke ha en plan. Én ting var imidlertid bestemt; så lenge det var plass, skulle det være en åpen båt hvor passasjerer kunne bli med om de ville.

Av totalt 50 passasjerer, hadde Mats aldri møtt 45 av dem før de gikk ombord i båten.

- Det er litt uvant i starten, men jeg måtte bare prøve å bryte ned fordommer og forventninger på forhånd, sier Mats.

Den lange seilturen og de utrolige opplevelsene har gitt Mats mersmak på norsk natur.

Austnes Fjord, Lofoten Islands

Austnes Fjord, Lofoten Islands.
Photo: Mats Grimsæth

- Jeg har vokst opp ved og på sjøen, så vannet har alltid vært en viktig del av livet mitt. Men jeg har fått skikkelig mersmak på å være ute, sier Mats.

Mats drømmer nå om å gjenta suksessen.

- Et flytende fotokontor har vært drømmen lenge. Jeg må kunne kalle eventyret en suksess, for jeg har levd godt det siste året. Dette var bare en oppvarming. Det blir en ny tur.

- Det har vært et sprøtt år, erkjenner fotografen.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages