Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway

Denne utedoen er kåret til en av verdens flotteste

Kan du tenke deg finere omgivelser å gjøre ditt fornødne? Lonely Planet profilerer norsk utedo i ny bok.

Toaletter er ikke bare nødvendige for turister - de kan også være viktige symboler som forteller en historie om et land eller et spesifikt sted. Det er i hvert fall utgangspunktet for Lonely Planets nye bok «Toilets: A Spotter’s Guide» .

Her har de rett og slett funnet fram til verdens fineste doer, og fått flinke fotografer til å forevige dem. Blant de utkårede er denne utedoen, fra Huldefossen nær Førde.

Vi har ikke bildet til Lonely Planet ( det kan du se her), men det finnes flust av fotografier av doen på Instagram. Som dette, tatt av @hege.oedegard:

 

 

 

Selve doen i seg selv er kanskje av en noe enklere standard enn mange av de andre toalettene i boka, men den omkringliggende naturen er vanskelig å matche, ifølge Lonely Planets begrunnelse:

- Man trenger ikke å skru på springen når man går på do nær den kakafoniske Huldefossen nær Førde - lyden av tusenvis av liter vann som buldrer ned 90 meter med fall bør overdøve det meste, skriver de.

Det er for øvrig ikke så fryktelig lenge siden et annet norsk toalett ble kåret til verdens fineste (det er åpenbart en norsk spesialitet, det der). I kåringen, foretatt av Designcural i fjor høst, var det toalettfasilitetene nær utsiktsplattformen Steigastein som nådde opp:

 

 

 
 
 

#stegastein #view_point #norway قمه ستيقستين

Et bilde publisert av Hussain Bin Rasheed (@bin_rasheeed)

 

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad