Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Norwegian Rain
Norwegian Rain.
Photo: Norwegian Rain
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Verdens hippeste regntøy ser ikke ut som tradisjonelt regntøy – og kommer (selvsagt) fra Norges våteste by.  

– Vi bor tilfeldigvis i byen i Europa med mest regn. Været dikterer hvordan du kler deg, enten du liker det eller ei. Kort fortalt: Vi bestemte oss for å ta kontrollen tilbake, siden ingen andre egentlig gjorde det. 

T-Michael, skredderen og designeren som utgjør halvparten av den stadig mer bejublede duoen bak det ellevilt elegante regntøy-merket Norwegian Rain, mimrer tilbake til da han og den klesbevisste gründeren og siviløkonomen Alexander Helle slo sine pjalter sammen. 

Norwegian Rains

Norwegian Rains.
Photo: Norwegian Rains

– Når du bor i så regntunge omgivelser som Bergen finner du fort ut hva som funker og hva som ikke gjør det. Og for å være ærlig: I 2007 funket egentlig ingenting. Alle avveide vanntetthet, pusteegenskaper og stil. Vi bestemte oss for at vi ikke ville det og brukte nesten tre år på å knekke koden.

Vendepunktet

I 2009 startet T-Michael og kreativ leder Alexander Helle Norwegian Rain, og det ballet kjapt på seg. Allerede før de hadde kommet ordentlig i gang ble de invitert til å stille ut i Milano, noe som resulterte i at debutkolleksjonen ble kjøpt inn av to high-end designer stores i Tokyo. 

– For meg var det øyeblikket, forteller Alexander. 

– Vi hadde jobbet i årevis inni boblen vår, uten tilbakemelding, og så fikk vi den. Du vet, ord er bare ord. Når noen investerer i kolleksjonen din vet du at de elsker den like høyt som de sier at de gjør. 

Regntøy som ikke er regntøy

Norsk regntøy har tradisjonelt vært mer en nødvendighet enn et klesplagg.

Norwegian Rains motvilje mot ikke-pustende plast resulterte i klær med tre nøye utplukkede lag – som ikke ser ut som regntøy.  

Norwegian Rain

Norwegian Rain.
Photo: Norwegian Rain
Norwegian Rain

Copy of Norwegian Rain.
Photo: Norwegian Rain

– Norge er naturlig nok kjent for funksjonelle klær. Røft vær hindrer oss ikke i å bruke den slående naturen rundt oss. Allværsjakken er skapt for dette aktive livet. Legg til at vi er en fiskerinasjon, og du har den andre siden av regntøyet – den tunge polyuretan-regnjakken som ikke puster, sier Alexander. 

Sammen med T-Michael la han ned noen grunnregler for Norwegian Rain. 

– Det skulle være så funksjonelt som teknologien tillot, miljøvennlig og føles skreddersydd med så få konnotasjoner til yttertøy som mulig – og likevel være det beste yttertøyet på markedet. Legg til vår felles kjærlighet for det vi kaller den japanske følsomheten og du har Norwegian Rain.

LA, Oslo og resten av verden

Selv om Norwegian Rain er utviklet av og for regnvåte mennesker, blir de to skaperne rett som det er overrumplet over hvor etterspørselen kommer fra.  

– California var vårt mestselgende område globalt i siste kvartal av 2016 – på nett. Det forteller vel at det er et behov nesten overalt. Men ja, vi blir stadig overrasket. I Los Angeles er det bunnsolid sol og 25 grader året rundt – likevel lyktes vi med en pop-up-store der i fjor. Og nylig ble vi oppringt av en distributør fra Midtøsten.  

Norwegian Rain

Norwegian Rain.
Photo: Norwegian Rain

Med en stadig voksende fanskare, butikker i Bergen, London og Oslo (der det kommer en større butikk i høst), oppslag i italienske Vogue og et stadig mer gjenkjennelig navn – hvor går veien videre for Norwegian Rain? Skal de bli kjempesvære, eller trives de blant feinschmeckerne? T-Michael forklarer.  

– Vårt mål er å lage svært gode plagg som forbedrer livet til de som går med dem, helt enkelt. Det er ingen begrensninger for hvem vi håper å nå. 

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser