Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
#nattinaturen
#nattinaturen.
Photo: Alex Conu/Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Derfor sover titusener av nordmenn ute i helgen

Ren luft, muligheter for å se stjerneskudd – og å følge naturens egen rytme. Ta med deg soveposen ut i naturen natt til søndag.

Ad

Å sove ute i naturen er noe mange nordmenn gjør så ofte vi kan.

Litt fordi mulighetene er så mange – allemannsretten sikrer nemlig retten til å sove i telt eller sove under stjernene hvor som helst i utmark. Men også fordi mange nordmenn føler behov for å koble seg fra det urbane storsamfunnet innimellom, og heller koble seg på naturens rytme.

Natt til søndag kommer titusener av nordmenn til å sove ute – i telt, i gapahuk eller rett og slett under åpen himmel.

Anledningen er #nattinaturen, som arrangeres i anledning Friluftslivets uke.

– I Norge er naturen aldri langt unna. Inviter gjerne med venner og familie og finn et fint sted i nærheten av der du bor. Du kan også sette opp teltet i hagen eller dra dyna ut på terrassen! En natt i naturen trenger ikke å være en storstilt «ekspedisjon», sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Før du drar, bør du imidlertid gjøre enkelte forberedelser. Husk for eksempel å sjekke værmeldingen, pass på å ha riktig utstyr – og enda flere tips får du på ut.no.

Én av dem som kommer til å sove ute, er Andreas Orset – eventyreren som vant «drømmejobben» med å gå ute og teste tursko i et helt år. Han skal sove på nydelige Unstad i Lofoten (følg ham på Instagram for bilder).

Nærmere 90 000 mennesker var med på #nattinaturen i fjor. Her er noen av de fineste bildene med denne emneknaggen på Instagram.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad