Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
#nattinaturen
#nattinaturen.
Photo: Alex Conu/Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Derfor sover titusener av nordmenn ute i helgen

Ren luft, muligheter for å se stjerneskudd – og å følge naturens egen rytme. Ta med deg soveposen ut i naturen natt til søndag.

Ad

Å sove ute i naturen er noe mange nordmenn gjør så ofte vi kan.

Litt fordi mulighetene er så mange – allemannsretten sikrer nemlig retten til å sove i telt eller sove under stjernene hvor som helst i utmark. Men også fordi mange nordmenn føler behov for å koble seg fra det urbane storsamfunnet innimellom, og heller koble seg på naturens rytme.

Natt til søndag kommer titusener av nordmenn til å sove ute – i telt, i gapahuk eller rett og slett under åpen himmel.

Anledningen er #nattinaturen, som arrangeres i anledning Friluftslivets uke.

– I Norge er naturen aldri langt unna. Inviter gjerne med venner og familie og finn et fint sted i nærheten av der du bor. Du kan også sette opp teltet i hagen eller dra dyna ut på terrassen! En natt i naturen trenger ikke å være en storstilt «ekspedisjon», sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Før du drar, bør du imidlertid gjøre enkelte forberedelser. Husk for eksempel å sjekke værmeldingen, pass på å ha riktig utstyr – og enda flere tips får du på ut.no.

Én av dem som kommer til å sove ute, er Andreas Orset – eventyreren som vant «drømmejobben» med å gå ute og teste tursko i et helt år. Han skal sove på nydelige Unstad i Lofoten (følg ham på Instagram for bilder).

Nærmere 90 000 mennesker var med på #nattinaturen i fjor. Her er noen av de fineste bildene med denne emneknaggen på Instagram.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad