Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Øygardstølen, Forsand
Øygardstølen, Forsand.
Photo: Statnett
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Designmast har fått grønt lys – skal bli en turistattraksjon

Kan store naturinngrep også være vakre?

Ad

Skjønnheten i norsk natur er en viktig ressurs for landet vårt, men naturen har ikke bare estetiske kvaliteter. Den er for eksempel også en viktig kilde til energi, da nær all elektrisitet som blir produsert i Norge kommer fra fornybar vannkraft.

Men også vannkraft kan ha miljømessige konsekvenser. Ikke minst kan inngrep i naturen oppfattes som skjemmende.

Spørsmålet blir: Går det an å ivareta hensynet til både naturens estetiske kvaliteter og behovet for elektrisk kraft? Ja, håper i hvert fall Statkraft. Selskapet har nå fått tillatelse til å sette opp en designmast ved Øygardstølen i Forsand. Dette er et viktig turiststed som ofte blir brukt som utgangspunkt for den 10 kilometer lange turen til det berømte fjellplatået Kjerag.

Ifølge Stavanger Aftenblad vil designmasten bestå av tre enkeltstolper i stål og være cirka 30 meter høye. Hvis alt går som Statkraft håper, vil ikke mastene ødelegge turistenes naturopplevelse, men snarere bli en attraksjon i seg selv.

Ifølge Statnett vil designmasten bli to-tre ganger dyrere enn det som er vanlig for denne typen master.

Prosjektet er for øvrig ikke det eneste Kjerag-turistene muligens får å se fram til i årene som kommer.

Stavanger turistforening håper nå blant annet å få finansiert en ny turisthytte til 60 millioner kroner, med opptil 100 sengeplasser – blant annet en rekke hengekøyer.

I fjor gikk 55 000 mennesker til Kjerag, og hittil i år har det vært en økning på 40 prosent, ifølge Stavanger Aftenblad.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad