VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Kjerag
Kjerag.
Photo: Frank & Simen Haughom

Det kiler i magen av 17-åringens virale dronefilm fra Kjerag

Videoen er sett 1,3 millioner ganger på Facebook – og kanskje fem ganger så mange totalt. Far og sønn fra Sirdal er målløse over oppmerksomheten filmen har fått.

«VI ER MÅLLØSE!!».

Det skriver Frank og Simen Haughom i en oppdatering av deres Facebook-side, Sirdal i bilder, søndag kveld. Bakgrunnen er at en av deres filmer, som ble tatt opp med drone ved Kjerag den 25. mai, plutselig tok fullstendig av på nettet.

– Jeg la merke til at den hadde noen visninger noen minutter etter jeg publiserte filmen torsdag kveld. Og så, fredag morgen, var den sett av 30 000, forteller den 17 år gamle fotografen, Simen, til Daily Mail. Nå har tallet klatret til 1,3 millioner – og da regner vi bare med den originale posten. Den ser du her.

Totalt sett, om en regner med internasjonale medier, regner de med at filmen passerte godt og vel seks millioner visninger 10 dager etter publisering.

– Jeg gikk inn på Google i går kveld, og fikk helt ekstremt med treff, sier Simen Haughom på telefon til Visit Norway.

– Det kanskje kuleste var at den var vist på tv i Kina i går. Det gikk an å se det – de hadde vist filmen med en som snakket i bakgrunnen på kinesisk. Det var tøft, sier han.

Men så har også filmen fått oppmerksomhet med god grunn. Bildene er virkelig spektakulære. Dronen er operert av Simen, mens faren, Frank, står som modell og nyter utsikten. Broren, Fredrik (20), har laget musikken.

Vil du ta turen selv, så husk at norsk natur er vill og vakker – og at du kan ta fantastiske, deleverdige bilder uten å måtte risikere livet for dem. Lær deg fjellvettreglene, hold deg unna kanten, og les om vår kampanje #BeSafie, for å få en best og tryggest mulig tur.

Simen Haughom håper filmen inspirerer flere til å ta turen ut i naturen.

– Med Kjerag så er det en opplevelse for livet bare å gå der, sier han. For deres del er planen å ta med dronen til Preikestolen innen en ukes tid, så vi følger spent med for flere flotte filmer.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages