Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Det startet som en vill idé. Nå sperres veiene til fordel for Norges største vannsklie

Tusenvis meldte interesse for arrangementet på Facebook – lenge før det fantes en plan for å gjennomføre det. Lørdag blir det folkefest i Oslo når trafikken i Treschows gate erstattes med en 300 meter lang vannsklie.

Morten Brøndmo, Oslo— Her går det veldig bra. Jeg gleder meg veldig, sier Morten Brøndmo.

Han er prosjektleder for det villeste påfunnet som – bokstavelig talt – rulles ut i Oslo akkurat nå. Lørdag blir det folkefest i hovedstaden, når trafikken i Treschows gate blir erstattet med en 300 meter lang, og 5,5 meter bred, vannsklie.

— Det som kanskje gleder meg mest nå som alt begynner å falle på plass, er at været ser ut som det kan bli ganske greit, sier prosjektlederen.

Han har mye å tenke på de neste par dagene:

— Treschows gate blir stengt, og et par sidegater også. En ting er sklien, men så er det alt det rundt –registreringstelt, toaletter, tankbil, strøm, lydanlegg, sperringer. Det krever ganske mye logistikk. Vi snakker over 1500 kvadrat med sklie og underlag, sier han.

Men hvordan har et slikt digert, halvsprøtt prosjekt overhodet blitt til?
Det startet, selvsagt, på Facebook. Initiativtager Erik Holm laget et arrangement lenge før det fantes noen sklie – og langt mindre tillatelser fra kommunen.

— Han opprettet et interesse-arrangement etter å ha sett noen videoer fra andre land, der de har gjort tilsvarende. Det fikk massiv oppslutning, og vi tenkte at dette kan vi faktisk få til, sier Brøndmo.

Brøndmo, gjennom sitt eventbyrå Eventart, kjøpte like godt en sklie – og satt i gang arbeidet. Nå på lørdag skjer det.

— Jeg tipper det kommer mange skuelystne, og det er flere tusen som vil skli, sier han. Til de som vil prøve sklien anbefaler han å forhåndsbestille for å slippe køer; å tenke smart rundt hva en bør ha med seg, samt å være obs på begrensede parkeringsmuligheter – det lønner seg å reise kollektivt.

Været ser altså bra ut, og det ligger an til å bli en folkefest.

— Det er hyggelig å se på Facebook hvor mye folk involverer seg. Det er flere som bor langs Treschows gate som åpner bakgårdene sine, der det blir sosialt med grilling. Det er kjempegøy, sier Brøndmo.

Når det kommer til hva han selv ser mest frem til …
— Helt ærlig? Å få testa sklia selv.

 

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad