Offers
Norway Now
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
The Handmaiden
The Handmaiden.
Photo: Magnolia Pictures
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Akkurat nå kan du oppleve verdens beste filmer i Oslo

På Film fra Sør kan du oppleve skjellsettende film fra andre verdenshjørner enn dem som vanligvis dominerer norske kinoer.

Ad

Er du i Oslo mellom i dag og 16. oktober, ligger alt til rette for at du skal kunne få med deg minst én stor og fargerik filmopplevelse.

Akkurat nå arrangeres nemlig Film fra Sør, hovedstadens lengstlevende filmfestival, som har spesialisert seg på filmer fra Asia, Afrika og Latin-Amerika.

 

Mange av filmene får normalt ikke ordinær kinodistribusjon i Norge, og både i form og tematikk er de gjerne litt annerledes enn tradisjonell sjangerfilm fra Hollywood.

Men de trenger slett ikke være vanskelige av den grunn. Snarere har festivalsjefene håndplukket det beste de har sett på store festivaler som Cannes, Berlin og Venezia.

– Totalt viser vi 81 filmer fra 35 land, og vi har et enormt spenn i både geografi og sjanger, sier daglig leder Susann Østigaard til Visit Norway.

Festivalen åpnet i går med Park chan-Wooks «Kammerpiken», en utrolig stilfull erotisk thriller, som gjorde stor suksess under årets Cannes-festival.

 

I dagene som følger viser festivalen et utvalg mangafilmer, internasjonale stjernenavn som Amat Escalante (Mexico) og Hirokazu Koreeda (Japan) kommer på besøk - og det blir arrangert en rekke spesialvisninger.

Blant annet kan du oppleve Escalantes nye film «Det Fremmede», årets sølvløvevinner fra Venezia, i et stort fabrikklokale på Vippetangen kai. På kjøpet får man også meksikansk mat og en konsert med det eksperimentelle norske bandet MoE, som har laget soundtracket til filmen.

– I tillegg har jeg lyst til å nevne en spesiell filmvisning vi arrangerer i Grønland kirke, av dokumentaren «Musikkens universelle kraft: Music of Strangers». Det er en sterk film om musikk som brobygger mellom mennesker og kulturer, forklarer Østigaard.

I år har festivalen spesialfokus på Iran og Nord-Korea, og sistnevnte land er hovedfokus i dokumentaren «Liberation Day», om da den norske kunstneren Morten Traavik tok med seg metalbandet Laibach til Pyongyang i 2015, der de spilte for 1500 nordkoreanere som aldri hadde hørt vestlig musikk før.

Dessuten blir det også en hyllest av den iranske mesterregissøren Abbas Kiarostami, som døde tidligere i år.

Film fra Sør er en av de største filmfestivalen i Norge, sammen med blant andre Kosmorama i Trondheim, Tromsø internasjonale filmfestival og Bergen internasjonale filmfestival.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages