VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Ulriken
Ulriken.
Photo: CH/Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Topp ti: Dette elsker turistene å gjøre i Norges storbyer

Turister fra hele verden har talt: Dette er de mest populære tingene å gjøre i Oslo, Bergen og Trondheim.

Den nylig oppdaterte listen baserer seg på hva brukere av reisenettstedet TripAdvisor har stemt frem som de beste tingene å se og gjøre i Norges storbyer (som først meldt av ABC Nyheter).

Mest populært i Oslo

1. Vigelandsparken. “En oase midt i Oslo” skriver en av brukerne på TripAdvisor. Vigelandsparken er verdens største skulpturpark utført av en enkelt kunstner, og er åpen døgnet rundt gjennom hele året. Sjekk ut statuene Sinnataggen og Monolitten, eller nyt en en hyggelig piknik i den grønne parken om sommeren.

 

#vigelandsparken

Et bilde publisert av chobocho (@chobocho99)


2. Den Norske Opera & Ballett. Operahuset i Oslo er tegnet av det anerkjente arkitektkontoret Snøhetta, og landemerket er verdt et besøk i seg selv. Bygget minner om et isfjell der det reiser seg skrått opp fra vannkanten, og fra Operataket kan man nyte panoramautsikt over Oslo-Fjorden, eller speile seg i byggets moderne glassflater.

På innsiden settes det opp klassiske og moderne verker i særklasse, og enkelte lørdager arrangeres det også en lavterskel-opera for en billig penge.


3. Frammuseet . På Frammuseet på Bygdøy kan du se verdens sterkeste sterkeste skute av tre, som ble ferdig bygget i 1893. Du kan også gå om bord for å se hvordan mannskap og hunder levde på verdens kaldeste og farligste steder – Arktis og Antarktis.

4. Bygdøy. Halvøya utenfor Oslo sentrum huser flere av Oslos beste museumer, og er kjent for sine nydelige omgivelser. Dra på stranda, utforsk skogen,gå tur langs vannet eller spill litt volleyball.

5. Holmenkollen. På Oslos tak finner du Holmenkollens skimuseum og hopptårn. Ta heisen opp til toppen av tårnet, og nyt den fantastiske utsikten fra hoppbakken. “Skimuseet har en spennende atmosfære, prøv også skisimulatoren”, skriver en bruker av Tripadvisor.

6. Norsk Folkemuseum. Folkemuseet på Bygdøy er Norges største kulturhistoriske museum, og har utstillinger både inne og ute. Her kan du se en stavkirke på kloss hold, mate gårdsdyrene eller lære deg norsk folkedans. Museet har også masse spennende aktiviteter for barn.


7. Vikingskipshuset. På Vikingskipmuseet på Bygdøy kan du ta en nærmere titt på de mest spektakulære vikingskipene og gravfunnene fra vikingtiden. “Utrolig spennende å reise tilbake i tiden”, skriver en bruker på TripAdvisor.

8. Oslofjorden. Oslofjordens mange idylliske øyer egner seg best til og utforskes med båt om sommeren, og det er også veldig enkelt. Fra sentrum går det flere rutebåter som tar deg med på øyhopping for en billig penge.

 

☀️ #vscocam #Oslo #hovedøya #visitoslo

Et bilde publisert av Lieke de Wit (@lieke.dewit)


9. Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design (stengt frem til 2020). Museet kommer til å by på en utrolig samling av norske verker, med innslag av internasjonal malerkunst. Se den norske nasjonalromantikken blomstre, for å ikke glemme de tidlige hovedverkene til Edvard Munch.

10. Sognsvann. Dette stedet er ikke bare populært blant turister, men også for Oslo-borgere flest. Området nord i Oslo er perfekt både for gåturer rundt vannet, eller for skiturer i retning Frognerseteren eller Ullevålsseteren. Det er også et hyggelig sted å grille på tidlig vår eller høst.

 

Mest populært i Bergen

1. Fløibanen. Dette er en av Norges mest kjente turistattraksjoner, og det er ikke uten grunn. Turen fra Bergen sentrum til Fløyen tar cirka 5 til 6 minutter med taubane, men det er også en flott tur til fots med mange fine utsiktspunkter underveis. Og når du først kommer opp på Fløyen er utsikten over byen ganske så fantastisk.


2. Bryggen. Bryggen står som selve symbolet på Bergen by. Området ligger i den historiske bykjernen i Bergen, og omfatter den gamle trebebyggelsen som ble anlagt like etter år 1000. Her kan du lære om de gamle hanseatene, og det er flere hyggelige gallerier, butikker og restauranter å besøke i området.

3. Ulriken. Ulriken er det høyeste av de syv fjellene som omkranser Bergen sentrum. Du kan ta Ulriksbanen opp til toppen, som er et svært populært turområde både for bergensere og turister. “Å se Bergen fra byens tak er et must”, skriver en bruker på TripAdvisor.


4. Edward Grieg museet Troldhaugen. Villaen Troldhaugen var hjemmet til den kjente komponisten Edward Grieg, og har vært museum siden 1928. Dette er et må se-sted for alle Grieg-elskere og andre nysgjerrige.

5. Stoltzekleiven. Bergen er full av opplevelser for naturelskere og turgåere. Stoltzekleiven er en bratt, men vakker og steinlagt tursti med 908 trappetrinn opp mot Sandviksfjellet.

6. Det Hanseatiske Museum. Museumet befinner seg på den populære Bryggen, og gir deg et innblikk i hvordan livet var for de tyske kjøpmennene fra Hansaforbundet, som drev kontor i Bergen mellom 1350 og 1750. Her sitter den markante lukten av tørffisk i veggene!

7. Fisketorget. Fisketorget står som Norges mest kjente og berømte utendørsmarked. Du skulle kanskje ikke tro det med tanke på navnet, men det selges ikke utelukkende fisk på Fisketorget. Her får du også tak i annen sjømat, frukt og grønt, samt kunst og suvenirer.


8. VilVite Bergen Vitensenter . Vitensenteret er et gøyalt sted for barn og unge å lære om naturfag, teknologi og realfag.

9. Bymuseet i Bergen . Dette omfattende museet forvalter 120 bygninger i Bergen, og fanger ulike aspekt av Bergens fascinerende byhistorie. Blant annet inkluderer museet leprahospitalet St. Jørgen.

10. Fantoft Stavkirke. Det opprinnelige bygget sto ferdig i 1150, men brant ned i 1992. Dagens versjon er en rekonstruksjon av originalen, men stadig et populært turistmål. Fantoft Stavkirke befinner seg i Fana bydel i Bergen.

 

Mest populært i Trondheim

1. Nidarosdomen. Nidarosdomen er Olav den helliges gravkirke, og er Norges viktigste kirke. I tillegg til dette er Nidarosdomen et utrolig vakkert byggverk, som du bare er nødt til å se og føle på kroppen. Det arrangeres også ofte konserter i kirken.

 

NIDAROSDOMEN #nidarosdomen #trondheim

Et bilde publisert av Rita✨👍 (@ritapaatur)


2. Gamle Bybro . Gamle Bybro, eller bybroa, er et av Trondheims mest karakteristiske kjennetegn, og ble opprinnelig anlagt i 1681, selv om dagens bro ble bygget i 1861. Den søte broen kalles også «Lykkens portal».

3. Rockheim . Rockheim Norges nasjonalmuseum for populærmusikk. Her kan du bli med på en reise gjennom nyere norsk musikkhistorie. I Rockheims Hall of Fame finner du blant annet storheter som A-Ha, Alf Prøysen, Wenche Myhre, Åge Alexandersen, Jahn Teigen og Inger Lise Rypdal.

4. Ringve Museum. Ringve Museum er Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter. Museet befinner seg i en av de gamle lystgårdene på Lade i Trondheim i nydelige omgivelser. Selve bygningen er omkranset av en vakker botanisk hage på 130 dekar.


5. Kristiansten Festning . Dette er et ypperlig sted å se på solnedgangen, da festningen byr på en helt unik utsikt. Festningen ble bygget mellom 1682 og 1684, og byr på mye spennende historie. Det er også muligheter for å ta en matbit innendørs. “En av Trondheims skjulte perler”, skriver en bruker på TripAdvisor.

6. Tyholtt årnet. Dette er også et nydelig utsiktspunkt. Fra toppen av tårnet kan du se hele Trondheim by, og det finnes også en restaurant i toppen av tårnet.

7. Munkholmen. Munkholmen er en liten øy som ligger to kilometer utenfor Trondheim sentrum. Her kan du bade, sole deg og ha piknik om sommeren. Øya har tidligere fungert som rettersted, fengsel, forvarsfestning og kloster, men brukes nå kun som friluftsområde

8. Pirbadet . Trondheim kan by på Norges største innendørs badeanlegg stappfullt av moro for de minste – og ikke minst for de store.


9. Erkebispegården. Norges eldste eksisterende profane steinbygning er definitivt verdt et besøk, uavhengig av om du er interessert i historie eller ikke. De eldste delene av gården er fra rundt år 1200.

10. Vitensenteret i Trondheim. Dette er et populærvitenskapelig opplevelsessenter som ønsker å inspirere til nysgjerrighet og skaperglede blant barn og unge. Her spirer våre framtidige forskere!

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages