Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Sunnmøre Sunnmøre
Sunnmøre.
Photo: Per Eide/Destination Ålesund & Sunnmøre
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Dette er de beste stedene å dykke i Norge

Fra intakte vrak til frodig vegetasjon. Å være på dypt vann i Norge kan være fantastisk – hvis man vet hvor man skal dykke.

Ad

Dykkeferier forbindes av mange med varmt hav og flotte korallrev.

Norske fjorder er kanskje kaldere store deler av året, men er du på jakt etter litt annerledes utfordringer, byr de likevel på mye spennende.

Det skriver i hvert fall Deeperblue.com, verdens største nettsamfunn for dykkere.

Skribent Jennifer Palmer har vært på rundtur og anbefaler varmt å dykke her. Hun påpeker også at det finnes eventyr under vann for de fleste ferdighetsnivåer.

De seks beste stedene å dykke i Norge er:

Saltstraumen

 

Saltstraumen, verdens sterkeste tidevannsstrøm, er et av de mest berømte stedene å dykke her til lands. Her kan du se mye fisk og flagrende tareskog, fargerike anemoner og nakensnegler.

Deeperblue.com anbefaler Saltstraumen utenfor Bodø hvis du er på utkikk etter et adrenalinrush, men med instruktør trenger du ikke foreta noe ekstremdykk.


Gulen i Sogn og Fjordane

Det er mange dykkemuligheter i Gulen i Sogn og Fjordane, men mest inntrykk på skribenten fra Deeperblue er dykket etter DS Frankenwald som endte sine dager i Sognefjorden i januar 1940.

Det er fremdeles i svært god stand, og er tidligere kåret til Norges flotteste vrak.


MS Seattle utenfor Kristiansand

 

Et annet vrak som anbefales i artikkelen er MS Seattle, som ligger lett tilgjengelig i Korsvikfjorden utenfor Kristiansand. Skipet var et lasteskip som ble senket under den tyske invasjonen i 1940.

Skipet hviler i dag på en dybde av tyve til sytti meter. NB: Det har vært flere dødsfall knyttet til dykking i og rundt vraket. I dag fraråder man på det sterkeste å gå inn i skipet uten trening og erfaring.


Dornier i Narvik

Slaget om Narvik fra april til juni 1940 var et særdeles dramatisk kapittel i norsk krigshistorie, og det finnes knapt havner med så mange vrak som Narvik. Her snakker vi både krigsskip, lasteskip og også et sjøfly.

Deeperblue anbefaler spesielt det tyske sjøflyet Dornier, lokalisert på 35 meters dyp. Det er i svært god stand (særlig cockpit sies å være forbløffende intakt) og ligger bare 30 meter fra land.


Hottane i Møre & Romsdal

 

Er du mer interessert i natur enn vrak, er Hottane perfekt ifølge Deeperblue.

Sandbunn, tareskog og hummer og krabbe preger det varierte landskapet under vann.


Skarberget i Tysfjord

Deeperblue plasserer riktignok Skarberget i Lofoten, men det unnskylder vi gjerne. Skarberget er uansett et spektakulært dykkested, der man kan dykke inntil en majestetisk vegg som strekker seg flere hundre meter under havet.

Tysfjord er også kjent for rik forekomst av spekkhoggere.

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad