Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Mathallen, Oslo
Mathallen, Oslo.
Photo: Finn Ståle Felberg / Mathallen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Kåret til en av de beste i Europa!

Publisert: 24. november 2017

Lille Oslo er ofte vant til å havne bak større byer i diverse matkåringer, men denne uken har den norske hovedstaden seilt forbi flere kulinariske destinasjoner i ikke bare én, men to nye matkåringer.

På det britiske cateringselskapet Caterwings’ liste over verdens 100 beste matbyer, havner Oslo på en imponerende 16. plass, og tar med det posisjonen som Nordens nest beste matby, etter Stockholm.

Og Oslo kommer enda bedre ut i den amerikanske eiendomsgiganten Cushman & Wakefields omfattende kåring av Europas beste mathaller – der over 100 mathaller har blitt vurdert.

Der har Mathallen i Oslo kapret den gjeve tredjeplassen – bare slått av Dinerama i London og Time Out i Lisboa. 

Det gjør Frode Rønne Malmo, daglig leder ved Mathallen Oslo, stolt.

– Det er en veldig hyggelig anerkjennelse for alle som har deltatt i dette prosjektet underveis, enten som butikkdrivere eller staben rundt Mathallen. Og så blir jeg veldig stolt på vegne av Oslo by – over at vi faktisk har en mathall som blir anerkjent av et internasjonalt publikum. Det er veldig inspirerende!

Mathallen, Oslo
Mathallen, Oslo.
Photo: Finn Ståle Felberg / Mathallen

Stas å slå Køben

Pallplasseringen ble offentliggjort i en stor rapport som kom denne uken, der Cushman & Wakefield lister opp det de mener er Europas ti beste mathaller:

1. Time Out, Lisboa
2. Dinerama, London
3. Mathallen Oslo
4. El Nacional, Barcelona
5. Papirøen, København
6. Torvehallerne, København 
7. Market House, Manchester
8. Foodhallen, Amsterdam
9. La Platea, Madrid
10. The Kitchens på Old Spitalfields Market, London

Sjefen for Mathallen Oslo synes ikke selve rangeringen er så viktig, men innrømmer at det er litt stas å bli løftet fram foran spesielt én annen kandidat på listen.

– Det er klart det er hyggelig å bli plassert rett over vår «storebror» Torvhallerne i København. Vi har fått mye hjelp og mange gode råd fra dem, og jeg gleder meg til å møte min kollega Niels ved Torvhallerne neste gang, smiler Rønne Malmo.

– Et konsept jeg ofte har måttet forsvare

I sin begrunnelse for hvorfor Mathallen Oslo befinner seg på topp tre-lista, trekker Cushman & Wakefield spesielt fram kombinasjonen av spisesteder og butikker som selger lokale råvarer.

Det todelte konseptet sørger for at de besøkende både kan handle inn til middag og ta seg en lunsj eller appetittvekker i samme slengen.

Mathallen, Oslo

Mathallen, Oslo.
Photo: Finn Ståle Felberg / Mathallen
Mathallen, Oslo

Mathallen, Oslo.
Photo: Finn Ståle Felberg / Mathallen

– Dette er interessant, for konseptet er noe jeg ofte har måttet forsvare. Vi har tidligere fått kritikk for at vi har så mange serveringssteder sammen med butikkene, og at Mathallen derfor ikke ligner de tradisjonelle råvarehallene i Sør-Europa. Men det er nettopp dette som gjør oss til en unik og moderne mathall, konstaterer Rønne Malmo, og fortsetter: 

– De gamle råvarehallene kan være flotte å se på som turist, men de er utdaterte og vil måtte endre seg til å bli mer som Time Out i Lisboa og Mathallen i Oslo. Så det er spesielt gledelig at Cushman & Wakefield ser dette poenget.

Den lille x-faktoren

Videre omtales også beliggenheten og lokalet som et must i seg selv.

Lokalet som huser Mathallen ligger på Vulkan, og er en gammel industrihall hvor det tidlig på 1900-tallet ble støpt jernelementer.

Mathallen, Oslo
Mathallen, Oslo.
Photo: Finn Ståle Felberg / Mathallen

«Bygningen var opprinnelig en gammel fabrikk, og industriarven er et tema som gjentas i mange av barene og restaurantene på innsiden. Mathallen ble brukt som en modell for ombygningen av resten av det kule, fremvoksende området, og er nå et "must-see" på Oslo-kartet», heter det i begrunnelsen.

– En mathall må ha sjel, og det kan det være vanskelig å skape i et nytt bygg. I industrilokalet på Vulkan, som bærer med seg mer enn 100 års historie, får vi dette som en bonus, og kan derfor smykke oss med den lille x-faktoren, mener Rønne Malmo.

Trendy nykommer fra Hawaii

Mathallen i Oslo er kjent for å ha mange ulike arrangementer på programmet, og popquiz, grunnkurs i saus og restefest er bare noen av tingene som står på plakaten framover.

I disse dager flytter dessuten to nye konsepter inn i hallen: Andorinha, med mat, kaker og vin fra Portugal, og Bistro Budapest som byr på spesialiteter fra Ungarn.

Etter nyttår åpner også Mathallen sin egen poké-bar, der den nye trendretten poké – en rå fiskesalat fra det hawaiiske kjøkken, serveres i ulike kombinasjoner.

– Mer kommer utover neste år, så det er bare å glede seg, melder Rønne Malmo.

Hva bør en som besøker Mathallen i Oslo for første gang absolutt ikke gå glipp av?

– Det er enkelt: Sette av nok tid til å virkelig nyte atmosfæren og ikke være redd for å prate med folk. Det jobber 180 kompetente folk i hallen, som brenner for maten og produktene sine og gledelig deler sine tips og oppskrifter med deg!

3 andre mathaller i Norge

Mathallen Tromsø

Mathallen i Tromsø sentrum har både restaurant – som byr på både à la carte-meny og en fireretters smaksmeny som tilpasses etter sesong – og delikatessedisker med råvarer fra fjernt og nær.

Smak & Behag, Oppdal

Liten mathall i Oppdal i Sør-Trøndelag, som byr på salg av kjøtt (deriblant et rikt utvalg av spekemat), fersk fisk, ost, og mange andre lokale godsaker. I tillegg finnes det også bakeri og kafé her.

Fisketorget i Bergen

Riktignok ikke en hall, men et av Norges best kjente utendørsmarkeder. Her selges fersk sjømat, frukt og grønsaker hele året (kun lørdager på vinterstid), og torget har vært en møteplass for bergensere og tilreisende helt siden 1200-tallet.

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages