Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
The Tall Ships Races 2018, Stavanger
The Tall Ships Races 2018, Stavanger.
Photo: The Tall Ships Races 2018 Stavanger
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Majestetiske skip, ny Munch-utstilling, ishoteller og oste-VM: Her er et knippe grunner til å legge ferien til urbane strøk i 2018.

Publisert: 15. desember 2017

2017 er snart historie. Straks venter et nytt år – forhåpentligvis fylt til randen med opplevelser, eventyr og gledelige kultursjokk.

Men hva byr de store norske byene på av aktiviteter du ikke kan gå glipp av i 2018? 

Vi har sniktittet i kalenderen til fem av dem – og funnet gull.

Bergen

Elsker du ost? Da er det god grunn til å oppholde seg i Bergen 1.-4. november neste år. 

Der og da går nemlig World Cheese Awards av stabelen, med 3000 oster fra rundt 30 land med i konkurransen. Til tross for at Norge har markert seg sterkt i konkurransen tidligere, med seier til Kraftkar fra Tingvollost i 2016, er dette er første gang oste-VM arrangeres i Skandinavia.

Om du heller trekkes mot veteranbiler, dampbåter og andre fremkomstmidler med historisk sus, bør du seriøst vurdere Fjordsteam – en årlig folkefest som ambulerer mellom Stavanger, Florø og Bergen. Neste år er det igjen sistnevntes tur å være vertskap, og 2.-5. august vil Vågen fylles til randen av spektakulære kjøretøy, musikk, dans og yrende liv.

Tromsø

Lenger nord i landet, i Tromsø, er det også masse å glede seg til. Mest oppsiktsvekkende er kanskje Tromsø Ice Domes, som gir besøkende en guidet innføring i det arktiske eventyret som utspiller seg rett foran nesetippen

Inni store katedraler av is kan man med fordel la seg forføre av den øredøvende stillheten, men muligheten til å lære mer om arktiske dyrearter og samisk kultur er også høyst tilstede. 

Tromsø Ice Domes er allerede åpent for publikum. Men fra neste år vil det også trolig være mulig å overnatte i det som uoffisielt allerede kalles “ishotellet”.

Samisk uke, Tromsø

Samisk uke, Tromsø.
Photo: Yngve Olsen Sæbbe / www.nordnorge.com / Tromsø

I tillegg er Samisk uke verdt å få med seg, med NM i reinkappkjøring gjennom sentrum og en rekke samiske kultur- og idrettsarrangementer mellom 6. og 11. februar.

Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) er Norges største i sitt slag målt i antall besøk, og i midten av januar arrangeres den essensielle norske filmfestivalen for 28. gang.

Oslo

I Oslo skjer det store ting på kunstfronten i 2018. Oslo kommune stiller ut kunstsamlingen sin for publikum på Kunstnernes Hus i mars og april, med høydepunktene fra en samling bestående av 19 000 verk. 

Munch-entusiaster har heller ingen grunn til å klage: Mellom klokken og sengen, sommerutstillingen på Munchmuseet mellom mai og september, har allerede gått sin seiersgang i San Fransisco og New York i år.

Mellom mai og september er det Oslos tur. Her vises kun malerier – med et ønske om å forstå hvor kunstnerens kraft kom fra.

I tillegg må Oslos kunstinstitusjon Astrup Fearnley Museet nevnes. Neste år feirer museet 25-årsjubileum, og alt tyder på at det vil bli feiret med store kunstopplevelser.

Stavanger

Stavanger har også mye å by på i 2018. For friskusene som trives på sykkelryggen er det nye rittet Hammer Race, som følger det for lengst etablerte Tour des Fjords, et must. Her går storslagen natur, folkefest og høy puls – enten man deltar eller ser på – hånd i hånd.

For de hakket mer bedagelige anlagte finnes det selvsagt alternativer. Tall Ships Race 2018 utspiller seg i Stavanger, med alt det innebærer av staselige seilskuter og maritim byggekunst. Her kan man gå inn i kysthistorien og fortape seg.

Den enormt populære Gladmatfestivalen fyller i tillegg 30 år i 2018. Det kan være verdt en tur for foodies fra alle deler av verden.

Trondheim

Hva gjør man i Trondheim 26. august? Vel, hvis man er sprek nok: Løper triatlon
 
Trondheim Triatlon utspiller seg – som seg hør og bør for et triatlon – i vann, på sykkelsetet og til sist på apostlenes hester, fra Munkholmen via Nidelva til Ilsvika. Det ryktes at mange har blitt interessert i denne idrettsgrenen bare av å følge dette seige og spennende løpet.

Men sånt er ikke for alle. Og da er Trondheim Concerts bra å ha. Alle fra Åge og a-ha til Marcus & Martinus og Iron Maiden spiller i byen i 2018 – det er bare å sette av kvelden og bestille billett, egentlig.

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad