Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Værlandet havhotell
Værlandet havhotell.
Photo: Joakim Systaddal
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Dette unike hotellet får sjøsprøyten opp på balkongene

Til helgen åpner det vestligste hotellet i landet, Værlandet havhotell – der storm og naturkrefter er like viktig som stille sommeridyll.

Ute i havgapet på Værlandet, en liten times båttur fra fastlandet ved Askvoll, åpner Norges vestligste hotell denne helgen: Værlandet havhotell.

– Det første som møter deg på fergekaia er et skilt som en kunstner har laget, der det står «Sjå deg ikke attende». Dette er et sted du kommer til og kan legge ting litt bak deg. Fergen har gått, og du har ingen mulighet til å dra noe sted, sier bookingansvarlig Lena Innbjør Riisnes til Visit Norway.

– Det kan kanskje oppleves av noen som «abstinensaktig», men er stort sett befriende og rolig. Det er ikke noen buss å stresse til. Værlandet, med broforbindelse til øygruppen Bulandet lengre vest, har til sammen om lag 450 innbyggere, med skole, kapell, aktivt fiskevær, smale og lite trafikkerte veier – og to matbutikker med 10 kilometers avstand. Det er et levende, lite øysamfunn som alltid har levd tett på havet og naturen.

Værlandet havhotell

Værlandet havhotell.
Photo: Joakim Systaddal

– Det er litt av poenget her, at det skal være røft og åpent og litt vindfullt. Selv når det er pent og stille er det litt vind. Du har alltid lyden av havet som slår inn mot land. Det gir en veldig ro, sier Riisnes. Nå er det sommeridyllen som står på trappene, men hotellet skal være en helårsdestinasjon som like fullt tiltrekker seg stormturistene om vinteren.

– Vi kan få noen ekstreme stormer av og til, og det er litt av opplevelsen. På vinteren har vi en annen type turisme, med gode klær og noen lodd i lommene så en ikke flyr av gårde. Hotellet er tegnet av Arki Arkitektar i Førde, og skal ferdig akkurat i tide til åpningen 1. mai.

Værlandet havhotell

Værlandet havhotell.
Photo: Joakim Systaddal/ Illustration?

– Det er et rolig bygg i form av at det ikke ligger høyt og raver, men er lavt og trygt. Fasaden er robust og litt grov i materialet, slik at den vil slites ned og bli mer og mer som et værbitt naust. Det må ikke blinke og funkle for mye, eller bli for polert, men snarere være røft og rått og stå til naturen her, sier Riisnes. Første byggetrinn består av åtte enheter, hver med egen balkong og et unikt interiør.

– På balkongen står du omtrent ute i havet. Du får sjøsprøyten opp der på en god dag, sier hun.

Værlandet havhotell åpner 1. mai.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad