Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Ex Machina
Ex Machina.
Photo: Universal pictures
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Disse bildene skaper turistboom til unikt norsk hotell

Natt til mandag kan filmen vinne to Oscar. Men allerede har «Ex Machina» gjort nytten for å promotere Valldal og et av landets mest spesielle hoteller.

Nå er det straks duket for Oscar-utdeling i Los Angeles igjen, og blant de nominerte (for manus og effekter) finner vi «Ex Machina» - en britisk science fiction-thriller innspilt i Juvet landskapshotell og fjellandskapet rundt dalføret Valldal.

Storslått norsk natur spiller virkelig en viktig rolle i filmen, som en spektakulær kontrast til det noe kaldere temaet (som omhandler kunstig intelligens).

Nå forteller eier og daglig leder Knut Slinning om voldsom pågang i etterkant av filmlanseringen.

- Ja, det er ganske formidabelt. Det strømmer på med booking og forespørsler, og nesten daglig får jeg mailer der folk skriver at de ønsker å bo på Juvet på grunn av filmen. Det har hatt en veldig, veldig stor effekt, sier Slinning til Visit Norway.

Han er nå mer eller mindre fullbooket allerede, fram til august.

En av filmens hovedkarakterer, Nathan (spilt av «Star Wars»-stjernen Oscar Isaac), er en styrtrik eier av et Google-liknende teknologiselskap. Juvet skal forestille hans privatbolig/forskningslaboratorium.

- Filmen hadde et relativt lavt budsjett, men vi skulle liksom ha et hus som tilhørte verdens rikeste mann. Vår idé var at fyrens makt først og fremst ville reflekteres i den spektakulære naturen og landskapet rundt, sier regissør Alex Garland i en bakomfilm som kommer med ekstramaterialet på filmens Blu-ray-utgave.

Det var produsent Andrew Macdonald som bestemte at innspillingen skulle gjøres i Norge.

- Det er et fantastisk landskap, med bratte åssider, fosser overalt og dype fjorder. Og følelsen man får ved Juvet er bare helt særegen, sier Macdonald i bakomfilmen.

Juvet landskapshotell ble tegnet av Jensen & Skodvin, og ideen er at man bor i en glasskube midt ute i naturen, med med utsikt til fossefall og steile fjellsider. Stedet har ni rom der det er mulig å bo for enkeltpersoner eller par.

- Det morsomme med filmen er ikke bare at vi fikk vist fram norsk natur, som jo mange turister uansett kjenner til, men at vi også fikk vist fram litt unik arkitektur. Norge har mange flinke arkitekter som gjør spennende ting vi kan profilere oss på, mener Slinning.

 

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad