Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Opus XVI
Opus XVI.
Photo: Opus XVI
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Etterkommere etter Edvard Grieg har åpnet et luksuriøst nytt kulturhotell i Bergen. Opus XVI er bare ett av flere spennende norske hotellprosjekter som stikker seg ut denne våren.

Publisert: 13. april 2018

Et hotell kan være så mye mer enn bare et sted å hvile legemet mellom slagene. På sitt beste setter ikke bare hotellopplevelsen en ekstra spiss på reisen – den blir en viktig del av minnene fra turen.

I disse dager er det flere særegne norske hoteller som har åpnet eller er under arbeid – her er noen av de mest spennende.

Luksuriøst i Griegs fotspor

I den ærverdige bygningen Bergens Kreditbank – på folkemunne bedre kjent under det humoristiske navnet «Banco Rotto» – har det denne våren kommet et nytt hotell som hyller en av tidenes største norske kunstnere.

Opus XVI er oppkalt etter Edvard Griegs verdenskjente klaverkonsert i a-moll, og hotellet drives da også av ekteparet Britt Marie og Alexander Grieg – sistnevntes tippoldefar var John Grieg, broren til den legendariske komponisten.

Opus XVI

Opus XVI.
Photo: Opus XVI

Etter en oppussing i hundremillionersklassen har hotellets 65 rom blitt utformet i en klassisk, men moderne stil. I tillegg til eksklusive bofasiliteter er hotellet utstyrt med bibliotek og utstilling der man kan få et dypere innblikk i komponistens liv og kunst.   

– Opus XVI blir en livsstil der vi som vertskap skal være mye involvert, forteller Britt Marie Grieg til Hotellmagasinet.

En perle på Svalbard

Funken Lodge

Funken Lodge.
Photo: Funken Lodge

Nord for Norges fastland, nærmere bestemt i Longyearbyen på Svalbard, har en gammel hotellperle blitt pusset blank og vakker. 

Spitsbergen Hotel, som ble oppført i 1947, har fått navnet Funken Lodge etter mange år som losji for enslige funksjonærer i gruveselskapet Store Norske. 2018-versjonen er totalrenovert, med vekt på komfort og eleganse i barske og historietunge omgivelser.

Biblioteket byr på et rikt utvalg polarlitteratur, og i det nyoppussede polutsalget er det mulig å smake å edle og eksklusive dråper – deriblant sjeldne champagne-utgaver. I tillegg kan Funken Lodge skilte med vakker utsikt til isbreene Larsbreen og Longyearbreen.

Norges første campushotell

Ydalir

Ydalir.
Photo: Sindre Ellingsen / Ydalir

I Stavanger har byens universitet fått sitt eget hotell. Ydalir åpnet i mars og er det første campushotellet i landet.

Selv om Ydalir naturligvis er åpent for alle, retter det seg spesifikt mot det akademiske miljøet i vestlandsbyen – både som overnattingssted og møterom for gjester ved Universitetet i Stavanger og som en forskningsarena. Overskuddet fra hotelldriften går da også direkte til utdanningsinstitusjonen.

Selve rommene er lyse og luftige, med vinduer fra gulv til tak og utsikt til det hotellet selv kaller «Stavangers grønne bakgård».

Oslos beste beliggenhet

Oslo har også noen spennende hotellprosjekter som for alvor er i ferd med å ta form. Størst og mest sentralt er Clarion Hotel The Hub, som i disse dager pusses opp for å åpnes på ny våren 2019.

Eier og styreleder for Nordic Choice Hotels, Petter Stordalen, ser med entusiasme frem til åpningen neste år.

– Et storhotell midt i byen, som er Oslo fra topp til tå. Dette blir Norges største hotell med Oslos beste beliggenhet, sier han til Hotellmagasinet.

Hotellet, som har ligget i bykjernen siden Oslo arrangerte OL i 1952, kommer til å ha hele 810 rom til disposisjon, og en tydelig miljøprofil, gode fitness-fasiliteter og pop-up-utstillinger er bare noen av tingene som loves.

Amerikalinjen

Amerikalinjen.
Photo: Amerikalinjen

Verdt å merke seg er også Amerikalinjen, som også åpner i starten av 2019 og er en del av Nordic Choice Hotels.

Hotellet er plassert i de gamle kontorene til Amerikalinjen, som fraktet håpefulle nordmenn til USA med båt for 100 år siden.

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages