Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Oslo
Oslo.
Photo: Håkon Jacobsen/NFD
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Disse reisemålene fikk uttelling for flere års målrettet arbeid

Fremtidige generasjoner skal også få nyte naturen, tradisjonsrik mat og andre skatter i norske lokalsamfunn. Derfor var Norge først ute i verden med et diplom for bærekraftig reiseliv.

Visste du at Norge har en merkeordning for bærekraftige reisemål? Faktisk var vi først ute i verden med dette. I første rekke, i 2013, var det Trysil, Vega, Røros og Lærdal som kunne skilte med utmerkelsen.

Nå er det blitt lagt til fire nye destinasjoner på den eksklusive listen. Nemlig Geilo, Svalbard, Setesdal og Inderøy.

Geilo

Geilo.
Photo: Morten Knudsen

– Disse reisemålene søkte, startet arbeidet og har gjennom to og et halvt år jobbet for å oppnå sin godkjenning, sier fagspesialist for bærekraftig reiseliv i Innovasjon Norge, Ingunn Sørnes. Det er Innovasjon Norge som har utviklet og driver ordningen.

– Både reiselivet og kommunene har bidratt i arbeidet. Det er bygget stier, utviklet matprodukter, gjennomført miljøsertifiseringer i enkeltbedrifter, utredet tålegrenser, gjennomført gjesteundersøkelser, funnet frem til kulturskatter og naturlige fortrinn, og vertskapet er utviklet, sier Sørnes til Visit Norway.

Svalbard

Svalbard.
Photo: Roy Mangersnes/wildphoto.no/ www.nordnorge.com

Diplomene til Geilo, Svalbard, Setesdal og Inderøy ble delt ut av næringsminister Monica Mæland under en seremoni før helgen.

For å kvalifisere for utmerkelsen må en vise, over tid, at en både kan å tilby gode og unike opplevelser for tilreisende, samt ivareta næringen og naturen i lokalsamfunnet.

Setesdal

Rygnestadtunet, Valle.
Photo: Anders Martinsen

– Regjeringen jobber for å skape flere grønne arbeidsplasser. Jeg er derfor glad for at vi nå har fått fire nye bærekraftige reisemål. Dette er et norsk kvalitetsmerke, som viser at norske reisemål tar bærekraft på alvor, sier Mæland i en pressemelding.

I samme melding kommer begrunnelsen:

Alle fire reisemålene imponerer med sitt engasjement; Svalbard med ansvarlig og spennende turistutvikling i sårbar arktisk natur, og Geilo med nærhet til nasjonalparker og opplevelsesrik utvikling langs «Route 50». Setesdal samler seg om sin kulturidentitet og gir god tilrettelegging for moderne gjester med el-bil, mens Inderøy har jobbet med å få små mat- og kulturprodusenter til å gi store opplevelser.

Inderøy

Inderøy.
Photo: Steinar Johansen

Selv om denne ordningen ennå er relativt ny har den allerede fått mye positiv oppmerksomhet, og er med på å sette de aktuelle destinasjonene på verdenskartet.

Som Sørnes sier det:

– Et diplom blir som et eksamensbevis, og det å bli godkjent er et kvalitetsstempel for reisemålet.

Også Lyngenfjorden, Femund/Engerdal og Lindesnesregionen jobber med å oppnå merket.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad