Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Nordlys
Nordlys.
Photo: Nicolai Solbakk Willumsen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Droppet fest for å filme nordlyset. Det angrer ikke Nicolai (20) på nå

Mens mange i Sortland var opptatt med å danse ute på byen, gjorde nordlyset sin helt egen dans over himmelen.

Nicolai Solbakk Willumsen fra Sortland bor i en del av Norge der nordlyset kan vise seg flere ganger i uka under høysesongen, men 20-åringen slutter likevel aldri å la seg fascinere av fenomenet.

De siste årene har han jobbet mye med å fange lyset til film, vel vitende om at interessen for spektakulære nordlysvideoer er stor der ute.

Forrige lørdag, mens mange av hans jevnaldrende var på fest, fikk han en varsling av en kontakt fra nettsiden SpaceWeatherLive.com om at magnetometrene hans gikk amok - et tegn på at et særlig spektakulært nordlys trolig var på vei.

Sammen med to venner dro han til et område med utsikt mot Sigerfjorden for å filme, og resultatet ble denne praktfulle timelapse-filmen. Se i fullskjerm og med lyd hvis du skal få fullt utbytte av den:

 

- Vi satte opp kameraet i 23-tida, og slo på timelapse-modus - da tar kameraet automatisk et nytt bilde hvert femte sekund. Så dro vi ned til byen for å se på alle som var der. Etter at par timer reiste vi tilbake og plukket opp kameraet igjen, og da jeg fikk se bildene skjønte jeg at vi hadde fått noe som kunne bli veldig flott, forteller Solbakk Willumsen til Visit Norway.

Han publiserte videoen på nettstedet Liveleak, der den kjapt kom på forsiden og ble sett over 30 000 ganger. Etter å ha publisert videoen på Youtube ble den blant annet plukket opp av nettsidene til russiske RT, som lagde en svært rosende sak.

Nicolai Solbakk Willumsen

- Målet mitt har egentlig ikke vært å få masse klikk, men jeg har et stort ønske om å vise omverdenen som aldri har sett nordlyset før den magien som skjer her oppe. For oss som bor her oppe er det kanskje mer dagligdags, men jeg ser jo på responsen jeg får at folk fra andre deler av verden syns dette er veldig kult, sier Solbakk Willumsen, som selv er på flyttefot fra Sortland til Drammen, der han skal gå på TV-linja på Danvik Folkehøgskole.

Her kan du lese mer om nordlyset - hvorfor det oppstår, og hvor og når det er best sjanser for å oppleve det i Norge.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages