Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Rampestreken
Rampestreken.
Photo: YouTube-skjermdump, Christopher Griffin
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

En turist på Rampestreken … og tre andre utkikkspunkter du må få med deg i Norge

Den forfriskende enkle filmen av «fatter’n som går seg en tur» på Norgesferie er en YouTube-hit. Utsikten er det ikke noe å si på – heller ikke på disse tre andre, litt mindre kjente utkikkspunktene rundt om i landet.

Ad

En mann går ut på Rampestreken, ser seg om, og kjenner at det kiler i magen. – For en utsikt. Men så fryktinngytende.

Det er alt som blir sagt, og alt som skjer, i det 38 sekunder lange klippet. YouTube-brukeren Christopher Griffin la det ut for en liten uke siden – tilsynelatende hans første og eneste film. Likevel: den er sett over 350 000 ganger.

Du trenger med andre ord ikke dyre, omfattende produksjoner for å lage en viral hit. YouTube’s veier er uransakelige. Men så er det også en sjeldent flott utsikt:

Rampestreken er en lang stålplattform der de siste åtte meterne stikker ut av fjellsiden. Det gir et fantastisk overblikk over Åndalsnes, Romsdalen og fjellene omkring.

Den ligger 550 meter over fjorden, og det er relativt bratt, men stien er godt tilrettelagt og tilgjengelig – med trappetrinn bygget av sherpaer fra Nepal.

Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

Du passerer forbi her om du har gått turen over Romsdalseggen i retning Åndalsnes. Kort oppsummert: det anbefales!

Det gjør også disse utkikkspunktene rundt om i landet. Her er noen tips til utsikter som kanskje er litt mindre kjente enn fra Preikestolen, Fløyen eller Trollstigen.

Gaularfjell

Dette utkikkspunktet får oppmerksomhet fra hele verden. Den vanvittige rasteplassen er del av Gaularfjellet nasjonale turistveg og balanserer på kanten av fjellet, 700 meter over havet. Les mer om Utsikten.

Dalsnibba

Apropos utkikkspunkter du kan kjøre til, så er Dalsnibba en av de flotteste. Her kan du kjøre hele 1500 meter opp på fjellet over Geiranger, noe som gjør det til Europas høyeste fjordutsikt tilgjengelig fra bilvei. Utsikten er enorm. NB: bomvei, koster fra 120 kroner. Kun åpent i sommerhalvåret. Les mer om Dalsnibba.

Grefsenkollen

På Grefsenkollen i Oslo finner du ikke svimlende høyder, mektige fjellsider eller fossefall. Ei heller en verdenskjent hoppbakke. Det du derimot har der oppe er en fantastisk utsikt over hovedstaden, en fremragende restaurant, og denne uka … en musikkfestival! Tross store artister på scenen, er det utsikten som er OverOslo sin headliner. Les mer om musikkhovedstaden Oslo.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages