Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Faded
Faded.
Photo: Albumcover for singlen "Faded" av Alan Walker
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Er dette den «nye Kygo»? Passerer forbildets topplassering på Billboard Hot 100

Fana i Bergen har 40 000 innbyggere. To av dem er blitt internasjonale musikkstjerner.

Han høres ikke spesielt norsk ut, men Alan Walker er landets nye stjerneskudd. Ikke bare beveger 18-åringen seg i samme sjanger som den seks år eldre Kygo – de er også fra akkurat samme sted, nemlig Fana i Bergen

Singlen «Faded» har gått som en landeplage både i Norge og Europa den siste tiden. Nå har den gjort sin entré på den amerikanske hitlista Billboard Hot 100. Det skriver VG

Låta entrer lista som nummer 91. Det er én posisjon bedre enn Kygos rekord. Han har hatt 92. plass med hiten «Firestone». 

– Det er overveldende og surrealistisk, sier Walker ifølge VG. 

Hør låta og se den offisielle musikkvideoen.

Walker har engelsk far, og er født i Storbritannia, men flyttet til Fana og Norge som liten. Han gjør imidlertid også suksess i sitt andre hjemland.

Samtidig som «Faded» gikk inn på USAs hitlister, melder nemlig The Drum at den topper lista over låter folk søker etter i Storbritannia, på Shazam – verdens mest populære musikksøketjeneste.

Som om ikke det var nok, har han tidligere tronet øverst på den globale Shazam-listen gjennom flere uker.

For øvrig var låta «Closer» av elektronika-duoen Lemaitre den fjerde mest oppsøkte låta i Storbritannia på samme tidspunkt. Også disse er fra Norge – men riktignok ikke fra Fana.

«Faded» av Alan Walker har i skrivende stund like under 250 millioner avspillinger på Spotify, mens den offisielle musikkvideoen er sett 193 millioner ganger på YouTube.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad