VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Credo, Trondheim
Credo, Trondheim.
Photo: Geir Mogen / Credo
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Trøndelag er i ferd med å utmerke seg som et kulinarisk kraftsenter midt i Norge. Helt i front blant Trondheims restauranter finner vi Credo, som nylig ble utropt til landets beste. 

Publisert: 21. september 2018

Som matnasjon har Norge har opplevd en eventyrlig vekst det siste tiåret. For hver måned som går kommer det nye tilskudd til restaurantscenen, med kunstnere som maler fram nye smaker og teksturer på kjøkkenet. 

Selv om Oslo hittil har blitt oppfattet som Norges kulinariske spydspiss, med fire av seks norske Michelin-restauranter – inkludert trestjernersrestauranten Maaemo – begynner flere andre norske regioner å bli verdt et besøk kun for matens og drikkens skyld. 

En av dem er Trøndelag – og dens største by Trondheim.

«Oser av kvalitet og arbeidsglede»

I Dagens Næringslivs prestisjetunge restaurantguide ble nylig Credo anmeldt, med tittelen «Norges beste restaurant ligger i Trondheim» og toppkarakter på mat og meny. 

Retter som villkveite med persillesaus, kongekrabbe med fermentert smør og andebryst glasert i sommerhonning får anmelderne til å hente fram ord som «perfeksjon» og «oppsiktsvekkende», før de konkluderer med at «Credo er helt der oppe, skulder til skulder med fyrtårnet Maaemo».

Credo, Trondheim
Credo, Trondheim.
Photo: Geir Mogen / Credo

Kjøkkensjef og eier Heidi Bjerkan er naturlig nok stolt av og glad for den overveldende rosen, og til Adresseavisen uttaler hun at det er «helt fantastisk»:

– Det er bra at media liker det vi holder på med. Vi gjør det vi har lyst til å gjøre, sier hun.

Det er imidlertid ikke bare Credo som gjør Trondheim til en spennende matby. Restauranter som Fagn, To Rom og Kjøkken, Bula Bistro og Folk og Fe er bare noen få i en lang rekke spisesteder som henter ut de beste smakene av fylkets natur.

En region full av smaker

Trondheim
Trondheim.
Photo: Geir Mogen / Credo

Selv om Credo dyrker sine egne urter, blomster og grønnsaker, er Bjerkan klar på at restauranten nyter godt av alle de dyktige råvareprodusentene i regionen. 

– Produsentene er med på å gjøre oss så gode som vi er, sier hun til Adresseavisen.  

For om Trondheim er markedet eller utstillingsvinduet for Trøndelags matprodusenter, skjer det meste av selve produksjonen i distriktene. Ifølge Trøndelag Reiseliv er det over 200 produsenter av mat- og drikkespesialiteter i fylket – deriblant mer enn 30 lokale bryggerier.

Trondheim
Trondheim.
Photo: Geir Mogen / Credo

Her finner du flere av gårdene som forsyner Trondheims restauranter med godsaker, deriblant Hitra Gårdsmat, Orkladal Ysteri, Fannremsgården og Den Gylne Omvei, som tilbyr overnatting og en titt bak gårdskulissene. Reinskav fra Rørosrein, akevitt fra Berg Gård og prisbelønt ost fra Munkeby Mariakloster i Levanger er alle verdt en reise ut av byen.  

Trøndelag er i tillegg i verdensklasse når det gjelder sjømat, med fantastiske forhold for sjøkreps, krabbe, blåskjell og kamskjell. 80 prosent av den norske eksporten av sistnevnte kommer herfra. 

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages