Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Da Tom Cruise trengte spektakulære omgivelser til «Mission: Impossible - Fallout», falt valget på Preikestolen. Nå er resultatet klart for det store lerretet.

Publisert: 31. juli 2018

Denne helgen er en av årets store blockbustere endelig klar for å treffe kinolerretet med full kraft. 

«Mission: Impossible - Fallout» gir et etterlengtet gjensyn med tøffingen Ethan Hunt, spilt av Tom Cruise, som nok en gang slår, sparker, råkjører og hopper gjennom store deler av verden. 

Et av stedene du får se intens action og nervepirrende dramatikk er en helt spesiell fjellformasjon i Forsand i Rogaland: Preikestolen.

«Så magisk at det nesten ikke virker ekte»

Det er fra dette stupet Cruise henger i et tau i det som skal være en avgjørende scene mot slutten av «Mission: Impossible - Fallout».

I filmens handling er Preikestolen plassert i konfliktområdet Kashmir, ved Himalayas fot. I virkeligheten befinner det 25 ganger 25 meter brede fjellplatået seg 604 meter over den majestetiske Lysefjorden på det fredelige norske Vestlandet.

Preikestolen er et av Norges mest besøkte turistmål, og landemerket har blitt hyllet internasjonalt – blant annet av Lonely Planet, CNN og BBC.

Sistnevnte inkluderte Preikestolen på sin liste over «steder som er så magiske at de nesten ikke virker ekte», og beskriver den passende nok slik: 

«Den spektakulære klippen Preikestolen i Ryfylke kunne vært settingen for et hvilket som helst mytisk Hollywood-epos.»

En fottur for minnebøkene

Å komme seg til Preikestolen og oppleve vidunderet med egne øyne, er med andre ord verdt et besøk til Vestlandet i seg selv.

Turen starter på parkeringsplassen ved Preikestolen fjellstue. Derfra fortsetter ferden i rundt fire timer til fots, gjennom kupert terreng med en høydeforskjell på 350 meter – og bademuligheter underveis.

En viss fysisk form er med andre ord en forutsetning, og det samme er riktige klær, proviant og kunnskap om turer til Preikestolen

Utsikten fra toppen er imidlertid verdt anstrengelsene. Her får du ikke bare et unikt blikk på de frodige omgivelsene nedenfor, men i tillegg trer dannelsen av platået for 10 000 år siden tydelig frem i sprekker og formasjoner etterlatt av frostsprengning.

Førpremiere på Preikestolen

«Mission: Impossible - Fallout» er en stjernespekket affære – i tillegg til Tom Cruise dukker Henry Cavill, Rebecca Ferguson, Alec Baldwin, Simon Pegg og Angela Bassett opp på rollelisten. 

Den har allerede høstet strålende kritikker i forkant av premieren og blir kalt «en av de beste actionfilmene noensinne» av nettstedet IndieWire.

Filmen har verdenspremiere fredag 3. august, men på Preikestolen vises den som utendørskino allerede to dager før. 

De 1500 billettene til førpremieren onsdag 1. august ble revet bort i løpet av 20 minutter, melder NRK Rogaland.

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages