Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trollstigen
Trollstigen.
Photo: Terje Rakke/Nordic Life AS/www.fjordnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Fantastisk video viser arkitektur og natur
i spektakulært samspill

Den norske fotografen Alejandro Villanueva har trosset vær og vind for å fotografere noen av Norges arkitekturperler.

Ad

Først ut var arkitektkontoret Snøhettas paviljong på Tverrfjellet i Dovre, et bygg som blant annet er kåret til «Årets bygning i verden».

Nå har Alejandro fokusert kameraet på et annet norsk praktbygg: Trollstigplatået på toppen av mektige Trollstigen. Det var ingen enkel oppgave.

– Den største utfordringen var faktisk været, forteller fotograf Alejandro Villanueava til design- og arkitekturmagasinet Dezeen.

 

Bygget er tegnet av Reiulf Ramstad Arkitekter og stod ferdig i 2012 som en sentral del av satsningen Nasjonale turistveger.

For å fange Trollstigens magiske omgivelser på film, valgte fotograf Alejandro å benytte timelapse-fotografering, en teknikk der en serie stillbilder tatt i løpet av en tidsperiode monteres sammen og skaper et helt eget uttrykk.

– Trollstigen ligger høyt, og været er uforutsigbart. Det blåste hardt, og vinden var kald. Veldig kald. Jeg måtte feste kamerastativet til bakken med en kabel for at ikke vinden skulle blåse det over ende.

Trollstigen
Trollstigen.
Photo: Jiri Havran

Ifølge Dezeen ønsket fotografen å vise hvordan miljøet og naturen rundt bygningene kan endre seg dramatisk seg i løpet av dagen.

Trollstigen er en av Norges mest populære og vakre destinasjoner. Turistsenteret på Trollstigplatået er en del av prosjektet Nasjonale turistveger, og byr på 104 kilometer med norsk natur på strekningen Geiranger-Trollstigen.

– Jeg valgte Trollstigen på grunn av bygningens skjønnhet og det unike stedet. Jeg synes Ramstad har gjort en utrolig bra jobb med å lage et sted som både er funksjonelt, modig og et godt eksempel på moderne norsk arkitektur.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages