x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Search
or search all of Norway
Trolltunga, Odda
Trolltunga, Odda.
Photo: Terje Nesthus/ www.fjordnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Fem fagre forslag til norske innspillingssteder for «Game of Thrones»

Mer enn nok snø for Jon Snow.

Ad

Nylig ble det kjent at «Game of Thrones» nå kan ha vendt blikket mot Norge for sin sjuende sesong.

Selv om ingenting er avgjort ennå tillater vi oss her å komme med noen forslag til hvordan de best får utnyttet våre visuelle naturressurser.

5. Nidarosdomen

Ett blikk på Olav den helliges siste hvilested og man klør seg nesten i hodet over at Nidarosdomen ikke allerede har blitt brukt i serien.

Greit, så var sist sesong ganske brutal mot det som måtte finnes av kirkebygg og religion i King’s Landing, men den nær tusen år gamle katedralen kan fortsatt finne sin plass i tronspillet.

Fan-favoritten Samwell Tarly har nemlig ankommet en ny by, Oldtown, hvor den gotiske byggestilen ville passet som hånd i hanske.

Er man nysgjerrig på hvordan det kunne sett ut om Jon Stark tok turen, benyttet faktisk HBO Nordic Nidarosdomen som blikkfang i reklamene sine for sjette sesong.

Nidarosdomen, Trondheim

Illustrasjon: HBO Nordic

4. Finnmark

Nå som vinteren virkelig er på vei til Westeros kommer behovet for snødekte innspillingssteder til å øke markant – noe landets nordligste fylke byr på i bøtter og spann.

Imidlertid er det en viss fare for at man må avbryte et par tagninger på Finnmarksvidda om lokalbefolkningen uoppfordret begynner å gi de hvite vandrerne tilsnakk for å være tynnkledte.

Mer uforstyrret i så måte er Finnmarks kystlinje, hvor nedisede fuglefjell og skarpe knauser omgis av et skummende hav som ville fått Greyjoy-slekta til å føle seg helt som hjemme.

Her oppe finnes det også muligheter til å spare litt inn på budsjettet for visuelle effekter. Nordlyset er gratis, folkens.

Northern lights at Kautokeino, Finnmark, Aurora borealis

Northern lights at Kautokeino, Finnmark, Aurora borealis.
Photo: Terje Rakke/Nordic Life - Visitnorway.com

3. Fredriksten festning

La oss være litt praktiske.

«Game of Thrones» er en produksjon som trenger store mengder brostein og murbygg, både til scener med slott og bygater. Ofte omdekoreres gamle ruiner og steinbygg til alt fra fangehull til palassrom flere ganger i løpet av en sesong.

Historiske Fredriksten festning i Halden, der svenskekongen Karl XII falt i 1718, ville rett og slett vært en gullgruve i så måte. Eller en steingruve, i det minste.

Halden

Halden.
Photo: Halden Turist

2. Fjordene

Arya Stark er stadig ute på vandring for å hevne familien sin, og på den ferden krysser hun ørten fjell og daler.

Om man nå først er ute på langtur, hvorfor ikke legge den over noen av de mest majestetiske landskapene verden har sett?

Ta Nærøyfjorden, som med sine tårnende fjell kan få noen og enhver til å føle seg knøttliten.

Eller ta en tur til Geirangerfjorden via den svimlende Trollstigen, hvor selv nordmenn som er godt vant med naturen som omgir oss synes det er vanskelig å ikke stoppe bilen hvert femte minutt for å gå ut og ta bilder.

Geirangerfjord

Geirangerfjord.
Photo: Per Eide / Visitnorway.com

1. Trolltunga og Preikestolen

Historien om brødreparet The Hound og The Mountain er av det røffere slaget, og mange tror vi er på vei mot en enorm duell mellom den brannskadde antihelten og det zombifiserte muskelberget.

Med andre ord: Tid for holmgang.

Men å gå holmgang på en faktisk holme er for pyser - man kan tross alt hoppe i sjøen om duellen blir for stri. Om man legger duellen til Trolltunga eller Preikestolen blir det derimot en lang vei ned om man ikke har fekteferdighetene i orden.

Prekestolen ble forøvrig også brukt av HBO Nordic i markedsføringen av sjette sesong, så om man funderer på hvordan den ville sett ut om Daenerys Targaryen fløy en av dragene sine opp hit får man svaret her.

Illustrasjon: HBO Nordic

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages