VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Oslo
Oslo.
Photo: Anne-Lise Reinsfelt/Norsk Folkemuseum/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Fem museumsopplevelser i sommerværet

Norge kryr av gode utendørsmuseer.

Når den norske sommeren er som best, er det få steder man heller vil være. Med så mange kalde måneder i løpet av et år må man passe på å benytte muligheten til å være ute når gradestokken viser rødt. Her er noen fine tips til museer hvor du kan tilbringe det meste av tiden utendørs.

Maihaugen i Lillehammer er et av de største utendørsmuseene i Norge. Museet består av over 200 bygninger, noen så gamle som 800 år. Her kan du også besøke norske hjem gjennom tidene fra 50-tallet og opp til i dag.

I høysesongen åpnes mange av de historiske husene, og du kan gå inn i hus som ser ut akkurat slik de gjorde da du vokste opp. I tillegg har Maihaugen flere vandreteatre, som er en morsom måte å oppleve historie og fortellinger på.

En liten spasertur utenfor Molde sentrum ligger Romsdalsmuseet. Et av de største og mest innholdsrike folkemuseene i landet, etablert helt tilbake i 1912. På museet kan du se bygninger og interessant interiør fra hele regionen.

I «Bygata» finner du byhus fra førkrigstiden i Molde. Her kan en guide kan ta deg med på en historisk vandring, hvis du ikke vil spasere på egenhånd.

Langs Glomma i Elverum ligger Glomdalsmuseet, et av landets største friluftsmuseer. På friluftsmuseet kan du oppleve hvordan folk i Østerdalen og Solør gjennom fire århundre har levd og arbeidet på gården, setra og i koia.

På sommerstid er det mange norske husdyrraser på museumsområdet – kyr, geiter, griser og mye mer. Museet har også utstillinger om medisinhistorie, og har store årlige familiearrangementer.


Gamle Bergen Museum er en rekonstruert by med drøyt 50 trehus fra 1700-, 1800- og 1900-tallet. En gang i tiden var Bergen Europas største treby, med et særpreget bymiljø som du kan se rester av blant annet på Bryggen.

De fleste husene på friluftsmuseet har opprinnelig stått i Bergen sentrum. Mens du vandrer rundt i de brosteinbelagte gatene, vil du treffe skuespillere som levendegjør historiene og gir innblikk i hvordan livet i Bergen var for over hundre år siden.

Ikke langt unna kongeparets sommerbolig på Bygdøy i Oslo ligger Norsk folkemuseum. Med 155 historiske bygninger, deriblant en stavkirke, er dette et av verdens største friluftsmuseer.

Inne i de historiske husene kan man se utstillinger om folkekunst, folkedrakter, farmasihistorie tannlegeutstyr og mye annet. Utendørs er det masse liv og røre hele sommeren. Lefsebakst, kjøring med hest og vogn, fôring av dyr, lysstøperi og gammeldagse leker, for å nevne noe.

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages