Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Christoph Waltz
Christoph Waltz.
Photo: Zadi Diaz
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Filmstjernene har inntatt Nord-Norge

Hollywood-stjernene Matt Damon og Christoph Waltz har tilbragt uken i Lofoten for å spille inn en ny storfilm.

Ad

– Manuset ble skrevet for ti år siden, og det var hele tiden tiltenkt å bli spilt inn i Norge. Vi kunne ikke finne noe som var like slående vakkert som naturen her, sier produsent for filmen «Downsizing», Mark Johnson til NRK.

Lofoten var det det soleklare valget for den kommende storfilmen «Downsizing». Filmen har de store stjernene og Oscar-vinnerne Matt Damon og Christoph Waltz i hovedrollene, godt kjent fra filmer som henholdsvis «Good Will Hunting» og «Django Unchained».

Matt Damon har også spilt sammen med Aksel Hennie i filmen «The Martian», som hadde premiere i fjor. «Downsizing» er en satire som handler om en mann som tror han ville fått et bedre liv om han krympet seg selv. I tillegg til Damon og Waltz har filmen andre kjente navn som Jason Sudeikis, Kristin Wiig, Alec Baldwin og Neil Patrick Harris på rollelisten.

Trollfjorden

Trollfjorden.
Photo: Tofoto / www.nordnorge.com/Hadsel

Produsenter og reiselivsaktører i Lofoten tror «Downsizing» kan bidra til økt turisme til regionen, som ifølge NRK har en million besøkende i månedene mellom april og september.

Scenene fra Nord-Norge ble filmet om bord på en yacht ute på Trollfjorden, og norske statister er også med. Blant dem er Lena Kvitvik.

– Jeg gleder meg veldig til å være med på et så stort sett, sier skuespilleren til NRK.

Steinar Jøraandstad har fått jobben som lokal produsent, og tror filmen kan få stor betydning for Norge som filmlokasjon.

– Det er viktig å vise at vi kan være ja-kommuner. Det er mange rettigheter som må avklares, og et godt samarbeid med lokalkommunene her er avgjørende. Jeg tror og håper at dette kan bane vei for flere produksjoner her, sier han til NRK.

Sjefsprodusent Mark Johnsen tror det samme, og trekker sammenlikninger til «Ringenes Herres» betydning for New Zealand.

– «Ringenes Herre» var for eksempel det viktigste som noensinne har skjedd for turistnæringen på New Zealand, sier han.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad