Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hjerkinn, Dovre
Hiking, Hjerkinn, Dovre.
Photo: CH/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Flere og flere ferierer i fjellet

Ifølge Turistforeningen har det aldri vært travlere på fjellhyttene deres.

Ad

Den Norske Turistforening (DNT) Oslo og omegn hadde totalt 37 663 overnattinger på sine hytter i juli, ifølge NRK.

– Det er trendy å gå i fjellet, flere utenlandske gjester kommer, folk følger værmeldingene mindre slavisk og flere barnefamilier og barn med innvandrerbakgrunn finner veien til fjellet. Men selv om det er travelt, er stemningen veldig god. Det er ikke det kaoset man kanskje kunne vente, sier vert på Gjendesheim-hyttene, Marius Haugaløkken til rikskringkastingen.

Gjendesheim i Jotunheimen hadde 6 162 besøkende i juli. Det er det høyeste antallet som noen gang er registrert på en DNT-eid hytte på en enkelt måned.

Dovre, Rondane, Hardangervidda og Femundsmarka har merket en økning i besøk på 15 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Også Stavangers hytter, Telemark Turistforening, Trollheimen og Sylan har hatt et kjempeoppsving så langt i sommer, og bookingtallene for august og september tyder på at resten av sommeren også blir god for DNT.

Det er særlig barnefamilier som velger fjellferie, mener DNT, og takker god tilrettelegging for alle aldre for besøksoppsvinget.

– Vi har aktivitetsledere for barn på hyttene våre og spennende turer for store og små. Det har gjort at barnefamilier like gjerne velger betjent hytte i fjellet som bamseklubb i syden, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

Medlemstallene generelt har også økt, melder NRK. På landsbasis har medlemsantallet økt med 7,3 prosent, til 280 000 siden samme tid i fjor.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad